°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom huldigt Eva Bijwaard

HILLEGOM – Op maandag 18 november huldigde wethouder Kleijheeg de 13 jarige Hillegomse fietsvedette Eva Bijwaard voor haar sportieve successen in 2013. Dit vond plaats in het gemeentehuis van Hillegom.

Een mooi jaar
Dit jaar won Eva de roze trui voor beste meisje op een internationaal jeugd toernooi met rijders uit onder andere Luxemburg, Engeland, Zweden, Denemarken en de USA. Daarnaast werd ze 3e op NK weg wielrennen en winnaar in het klassement met meeste overwinningen van de meisjes in 2013.

130 bekers
In voorgaande jaren won Eva meerdere kampioenschappen. Inmiddels staan er zo’n 130 bekers in haar prijzenkast. Zo werd ze vier keer Nederlands kampioen veldrijden en één keer Nederlands kampioen op de weg.

Young Heroe
Voor het komende jaar heeft Eva ambities op het gebied van NK veldrijden, mountainbike en weg wielrennen. Daarmee hoopt ze een goede CV op te bouwen om in 2014 bij de Duitse ploeg ‘Canyon Young Heroes’ te komen.

Aankomende evenementen

Lees ook: