°C
dinsdag 23 juli 2024

Nieuwsberichten van Welzijn Hillegom

Met informatie over:

– Zaterdag 2 november: Repair Café
– Woensdag 6 november: Computer-themaochtend
– Donderdag 7 november: Film kijken voor senioren
– Welzijn Hillegom organiseert het Mantelzorgcafé

Zaterdag 2 november: Repair Café

HILLEGOM – Welzijn Hillegom is gestart met een Repair Café. Elke eerste zaterdag van de maand. Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een broek waar een gat in zit? Weggooien? Mooi niet! Kom naar het Repair café! Wij kunnen u wellicht helpen.

Zaterdag 2 november a.s. van 13.00 uur tot 16.00 uur zal het Repair Café Hillegom opnieuw zijn deuren openen. Het Repair Café vindt plaats in ’t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 te Hillegom.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In ‘t Pluspunt waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren. U kunt o.a. terecht met kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed etc. De vrijwilligers zullen u zo goed mogelijk van dienst zijn, wellicht zijn er zaken die niet gerepareerd kunnen worden of die meer tijd in beslag nemen. De vrijwilliger zal uiteindelijk de beslissing nemen wat er mee kan/moet gebeuren. Ook mensen die het leuk vinden om ons team van vrijwilligers te komen versterken zijn van harte uitgenodigd!

Kom een kijkje nemen in ons Repair café op zaterdag 2 november a.s.
We hopen u te mogen verwelkomen.
Kijk voor meer informatie op: www.repaircafe.nl

Samen denken en doen verbindt!

 

Woensdag 6 november: Computer-themaochtend

HILLEGOM – Op woensdag 6 november organiseert Welzijn Hillegom een computer-themaochtend rondom het onderwerp “Digitalisering”.

Digitalisering is het omzetten van data van een analoog naar een digitale gegevensdrager. Voorbeelden van digitalisering zijn: het scannen van bestaande foto’s en documenten met behulp van een scanner en/of digitale fotografie.
Maar ook kaartmateriaal naar digitale kaarten brengen zoals de TomTom.
Ook QR-codes komen aan bod. Dit zijn codes die razend populair zijn en worden gebruikt in tijdschriften, bushokjes en op TV. Zo is het mogelijk om met deze code hele webadressen, sms’jes, telefoonnummers enz. op te slaan. Hierdoor kunnen mensen met een QR-lezer op hun telefoon dus razendsnel informatie ophalen zonder zelf gegevens in te vullen.

Deelname is gratis. De ochtend start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. De computer themaochtend vindt plaats in Ontmoetingscentrum ‘t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28 te Hillegom. Meer informatie is verkrijgbaar bij Welzijn Hillegom, Marian Zirkzee, 0252 – 519700.

 

Donderdag 7 november: Film kijken voor senioren

HILLEGOM – Het nieuwe filmseizoen is positief begonnen! Elke eerste donderdag van de maand verzorgt Welzijn Hillegom een filmmiddag voor senioren. Laagdrempelig film kijken in uw eigen omgeving.

Op donderdag 7 november 2013 zal de film “daglicht” te zien zijn. De ambitieuze advocate Iris (Angela Schijf) moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en die van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje Aron. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen….

De film zal gedraaid worden in jongerencentrum Solution aan de Van den Endelaan 7 te Hillegom. De film zal om 14.00 uur van start gaan, de deuren zijn een kwartier voor aanvang geopend. U hoeft niet te reserveren. De kosten bedragen € 3,50 incl. een kopje thee of koffie. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u bellen met Welzijn Hillegom tel: 519700.
Voor vervoer kunt u gebruik maken van de bus van Welzijn Hillegom.

U kunt hiervoor uiterlijk 1 dag van te voren bellen met 0252-576500.

 

Welzijn Hillegom organiseert het Mantelzorgcafé

HILLEGOM – Op woensdag 20 november 2013 organiseert Welzijn Hillegom wederom een mantelzorgcafé.
Het mantelzorgcafé is bedoeld om mantelzorgers uit Hillegom een gezellige en informatieve middag te bieden, waarbij ook voldoende gelegenheid is om met lotgenoten in gesprek te zijn.

Dit keer hebben we Alida van Leeuwen gevraagd om een workshop “Lachyoga” te verzorgen. Lachen is een hele gezonde manier om stress tegen te gaan en meer ‘los te laten’. Het basisprincipe van “Lachyoga” is dat men lacht zonder reden en daarvan positieve effecten ervaart op lichaam en geest. In deze workshop worden diverse lachtechnieken en oefeningen gebruikt om het lachen te bevorderen.

Hillegoms mantelzorgers die dit mantelzorgcafé op 20 november a.s. willen bijwonen worden van harte uitgenodigd om tussen 13.00 en 13.30 uur binnen te lopen in ’t Pluspunt, Henri Dunantplein 28 te Hillegom. Het programma start om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur.

Het is wenselijk als u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan bij Welzijn Hillegom, tel: 519700 of via m.zirkzee@welzijnhillegom.nl.
Mocht u gebruik willen maken van ons busje voor het vervoer van en naar het ‘t Pluspunt dan kunt u bellen met: 576500. Minimaal 1 dag van tevoren.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Welzijn Hillegom, 0252-519700 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.00 uur).

Aankomende evenementen

Lees ook: