Uitnodiging te nomineren voor Hillegomse onderscheiding

1 min leestijd

HILLEGOM – Gemeente Hillegom, Welzijn Hillegom en de Rotary club Hillegom-Lisse slaan opnieuw de handen ineen om vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom in het zonnetje te zetten. Dit zal plaats vinden door de uitreiking van de onderscheidingen op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hillegom voor de vrijwilliger, mantelzorger en de kanjer van het jaar.

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente Hillegom in samenspraak met Welzijn Hillegom en de Rotary club Hillegom-Lisse deze activiteit.
Aan de kanjerprijs, een onderscheiding voor de jonge vrijwilliger en mantelzorger tot 25 jaar, zal dit jaar wederom aandacht worden geschonken.
De uitreiking van de Hillegomse onderscheidingen vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie in 2014 .

Het doel van de onderscheidingen is om erkenning te geven en de daarbij behorende waardering te laten blijken, voor de inzet van de vele vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom. Vrijwilligers die werkzaam zijn in de welzijnsector (jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, zorg, kunst en cultuur, sport, onderwijs) en mantelzorgers komen in aanmerking voor een gemeentelijke onderscheiding.
Mantelzorgers zijn mensen die op basis van een persoonlijke band, langdurig en intensief zorgen voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

Organisaties die met vrijwilligers en mantelzorgers werken hebben informatie ontvangen om personen die in aanmerking komen voor een van de onderscheidingen voor te dragen.

Het nominatieformulier moet uiterlijk 1 november ingeleverd 2013 worden bij notariskantoor Hurtak en Roodhorst in Hillegom. Informatie over de onderscheidingen en nominatieformulieren zijn te downloaden vanaf de website van de gemeente Hillegom.
Een jury bestaande uit een wethouder en enkele deskundigen op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg, maken een keuze uit de voor gedragen personen.