Nachtelijke wandeling met burgemeester Broekhuis tijdens ‘Nacht van de Nacht’

1 min leestijd

HILLEGOM – De nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober heet de ‘Nacht van de Nacht’. Tijdens deze nacht doet een groot aantal Nederlandse gemeenten, waaronder Hillegom, de verlichting uit. Om te genieten van deze bijzondere, verduisterde nacht kunnen Hillegommers een wandeling maken met burgemeester Broekhuis en de Stichting ‘Vrienden van Oud Hillegom’. De wandeling start om 23.00 uur voor het gemeentehuis en duurt ongeveer een uur.

Zuiniger verlichten
Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in ons land. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer en raken nachtdieren in de war. De ‘Nacht van de Nacht’ is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor energiebesparing en de gevolgen van lichtvervuiling. De Gemeente Hillegom ondersteunt dit initiatief door de verlichting in en om het gemeentehuis te doven.

Wat kunnen inwoners zelf doen?
De gemeente Hillegom verzoekt inwoners en ondernemers om op 26 oktober van 20.00 uur tot 27 oktober 06.00 uur zoveel mogelijk de reclame- en tuinverlichting uit te doen.

Aanmelden
Voor deze bijzondere dorpswandeling is aanmelden vereist, via e-mail: info@vriendenvanoudhillegom.nl. Het belooft een mooie wandeling te worden, die echter gezien de duisternis wordt ontraden voor mensen die slecht ter been zijn.