°C
woensdag 17 juli 2024

Koninklijke onderscheiding voor Christine Mens

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Zondag 29 mei verraste burgemeester Arie van Erk de coach van het vrouwenvoetbal in Hillegom met een koninklijke onderscheiding.

Terwijl de dames bezig waren met de laatste voetbalwedstrijd van dit seizoen en coach Christine mens het veld goed in de gaten hield , verzamelden zich familie en vrienden van haar in de kantine van SV Hillegom.

Toen het laatste fluitsignaal geklonken had, werd zij door haar team meegenomen naar de kantine. Hier werd zij zichtbaar verrast door de hoeveelheid bekende mensen die daar voor haar bijeen gekomen waren. Het bleek dat zij de enige was die niet op de hoogte was van wat er ging gebeuren.

De burgemeester nam het woord en sprak Christine Mens lang toe; hij beschreef hoe zij aan de bron van het vrouwenvoetbal in Hillegom heeft gestaan, toen dat er nog helemaal niet was en hoe zij dit heeft uitgebouwd tot het niveau waarop het nu staat. Dit verdient een onderscheiding, zeker nu zij met deze vrijwillige werkzaamheden gaat stoppen.

De verrassing was echter compleet toen de burgemeester uitsprak dat het “Zijne Koninklijke Hoogheid” had behaagd haar een koninklijke onderscheiding uit te reiken voor de langdurigheid van haar grote inzet. De versierselen werden opgespeld, er waren bloemen en toen was het tijd voor het team en de familie om letterlijk om Christine Mens heen te gaan staan.

Foto’s en Tekst: Annette Damman

Aankomende evenementen