°C
maandag 15 juli 2024

Fietsmaatjes genieten op het strand met Strandrups

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Op zaterdag 2 september genoten 45 gasten van Fietsmaatjes Hillegom Lisse van een ritje over het strand met de Strandrups vanaf Langevelderslag. “Het is zo lang geleden dat ik op het strand was. Je ruikt de zee”, zei een van de passagiers. Ondersteund aan een arm, met stok, rollator of rolstoel durfden sommigen het zelfs aan even op het strand te lopen.

Verschillende mensen stonden voor het eerst sinds jaren weer met hun blote voeten in zee. Schelpen gingen mee als bewijsmateriaal. Tijdens een van de tochtjes werd zelfs een zeehond gezien. “Onwijs leuk!”, dat somt de reacties in een notendop op. “Ik ben wel moe, maar ik ga niet slapen.” Dat gold trouwens ook voor de vrijwilligers die het evenement ondersteunden en genoten van de blije gezichten. “Wat een geweldige dag. Een groot succes”, aldus bestuurslid Peter Lommerse. Strandrups Noordwijk doet deze feestelijke dag cadeau voor het 5-jarig jubileum van Fietsmaatjes Hillegom Lisse, waarmee de organisatie enorm blij is.

Strandrups
De Strandrups rijdt vanaf Langevelderslag het strand op met mensen die slecht ter been zijn. Met een lift kunnen ook rollators en een rolstoel aan boord. Fietsmaatjes Hillegom Lisse is enorm blij dat Strandrups Noordwijk deze dag gratis heeft aangeboden.

Lustrum
Fietsmaatjes Hillegom Lisse bestaat dit jaar 5 jaar en dat viert de vrijwilligersorganisatie met een aantal feestelijke evenementen. De Fietsmaatjes kunnen deelnemen aan een speciale fietspuzzeltocht waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Voor gasten is er de tocht met de Strandrups op 2 september en een muzikale middag in ’t Poelhuys, Lisse, op 9 september. De vrijwilligers gaan samen feestvieren bij Intratuin Lisse op 4 november. Er komt een speciaal jubileummagazine uit met bijzondere interviews en wetenswaardigheden.

Foto’s: Fietsmaatjes

Aankomende evenementen