°C
woensdag 24 juli 2024

Experimenteren tijdens het Olympusproject

Foto's gemaakt door:

Hillegom/Lisse – Het Olympus project is een unieke samenwerking tussen de Hillegoms basisscholen en het Fioretti college, om leerlingen die meer aan kunnen dan de basisstof, net die uitdaging te bieden die ze nodig hebben. De modules worden verzorgd door docenten van het Fioretti college. Afgelopen woensdag, 23 februari, waren de leerlingen van het Olympusproject op bezoek in het Fioretti college in Lisse. En niet zomaar. 

Dit schooljaar hebben leerlingen van de basisscholen, uit groep 7 en 8, al in twee modules samengewerkt. Op dit moment werkt groep 7 aan de module stofeigenschappen en is groep 8 aan de slag met filosoferen. In de lessen gaat het er uitdagend aan toe, denk aan uitrekenen van de dichtheid van papier. Of kijken naar overeenkomsten en verschillen tussen mens, dier of robot. De leerlingen laten zich in ieder geval niet kennen. 

Voor een uitgebreide practicum les kwamen de leerlingen naar het Fioretti college. Groep 7 ging lijm maken en groep 8 oefende met debatteren over een stelling. 

Het was fijn dat dit uitstapje deze keer wel mogelijk was, want de vorige module hebben de lessen uiteraard noodgedwongen online plaatsgevonden. Terwijl het voor begaafde kinderen fijn is hun ontwikkelingsgelijken live te ontmoeten. 

Foto’s: Annette Damman

Aankomende evenementen