°C
woensdag 17 juli 2024

Beste idee van Hillegom krijgt duizend euro

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Het beste idee van Hillegom heeft duizend euro gekregen van wethouder Jan van Rijn. Afgelopen maandagavond werd in het gemeentehuis Het beste idee van Hillegom georganiseerd. Uit de vele ingestuurde ideeën zijn er vijf uitgekozen die gepresenteerd werden voor een jury. De jury bestond uit Marielle de Jong van Voorieder1, Wethouder Van Rijn, Edit Schouten van Welzijnskompas en contactfunctionaris Monique van der Weijden.

De ideeën liepen ver uiteen. Mevrouw Ligtenberg wil Happy Stones gaan maken en verspreiden, Mevrouw Razali van de sterke vrouwengroep wil met buurtbewoners gaan koken, Annemiek Cornelissen wil een pop-up restaurant in speeltuin Jeugdland en Remco Out van Hillegom Online wil door Hillegom informatie-driehoeken met daarop de Hillegom Agenda en een kaart van Hillegom.

Beste idee
Het beste idee was van Nadine Stolk van de Muziekschool en Anita van Duin van de Bollenstroom die samen met de Johannesschool een optreden willen verzorgen, Jong en Oud samen de liedjes zingen geschreven door Annie M.G. schmidt. Zij hebben uit de hand van wethouder Jan van Rijn een cheque van 1000,- euro gekregen om hun idee te realiseren.

Ook voor de andere ideeën van wethouder Van Rijn een verrassing. Zij krijgen allemaal 250,- euro om hun idee ieder geval op te starten. Alleen het idee van Hillegom Online krijgt nog geen geld, want wethouder Van Rijn gaf aan dat hij gelijk om de tafel wilt om naar het idee te kijken.

Tijdens borrel ontstonden al snel weer veel nieuwe ideeën en werden ideeën aan elkaar gekoppeld. Dus daar zien we snel meer van!

Foto’s: Zara Hage en Remco Out

Aankomende evenementen