De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Heeft u zelf een evenement wat niet mag ontbreken? U kunt dit nu zelf ook toevoegen!

Senioren Agenda

jun
27
do
2019
Theaterconcert ‘Bi in the moment’ @ Kulturele Raad
jun 27 @ 20:00

Op donderdagavond 27 juni is het feest bij de De Kulturele Raad.  Recent in Hillegom komen te wonen Birkit Rietveld geeft daar haar theaterconcert ‘Bi in the moment’. Vanaf 20:00 kun je komen luisteren naar prachtige bestaande en geïmproviseerde Nederlandstalige liedjes.

Wat ‘Bi in the moment’ volgens zangeres en singer-songwriter Birkit zo speciaal maakt, is dat er geen vast programma is en het daardoor elke keer weer anders is. Jij als bezoeker wordt meegenomen in het moment. Bovendien maakt zij ter plekke liedjes, een unieke ervaring!

‘Dichtbij en lekker vrij jezelf’, daar hoopt Birkit toe uit te nodigen.

Wil je er bij zijn?

Wees snel, er is plek voor 120. Je kaartje a €10 haal je via www.biinthemoment.nl

jul
7
zo
2019
Hillegom Romantique @ Hoftuin
jul 7 @ 13:00 – 17:00

Op zondag 7 juli van 13.00 tot 17.00 uur organiseert de Hillegomse Harmonie Kapel voor de derde keer het Hillegom Romantique festival in de Hoftuin, bij het gemeentehuis van Hillegom.  De HHK nodigt bezoekers uit om, liefst gekleed in romantische kleding met mooie hoeden, het festival te komen bezoeken. Er is een gevarieerd programma en men kan zelf een picknickmand,  kleed of stoeltje meenemen. In de Hoftuin is frisdrank, wijn en ijs te koop.

Om 13.00 uur opent burgemeester Arie van Erk het culturele evenement, waarna op drie podia de hele middag optredens zijn van muziekgezelschappen en koren.  De Hillegomse Harmonie Kapel opent de middag, waarna het Hillegoms Dubbelriet Ensemble, de muziekschool, Cantiflora en Eigenwijs onder andere optreden. Tevens zijn er diverse kunstenaars en de  balletschool komt met een wervelende dans.  U kunt meedoen met oud-Hollandse spelletjes en Stal Jasper verzorgt ritjes te paard.  Om 16.40 uur is een grande finale, waarbij alle gezelschappen een gezamenlijk optreden verzorgen.  Het volledige programma is te zien op www.hillegom-romantique.nl.

 

okt
12
za
2019
Festival der Ontmoeting @ Kulturele Raad
okt 12 @ 11:00 – 16:00

Hillegom – In samenwerking met Bewust Bollenstreek gaat WelzijnsKompas het Festival der Ontmoeting organiseren. Op zaterdag 12 oktober van 11.00 – 16.00 uur wordt deze gehouden in de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 Hillegom. Het wordt een feestelijke dag met interessante workshops en sprekers, creatieve (kinder)activiteiten, informatie over lokale ontmoetingsactiviteiten, dialogen, muziek en nog veel meer leuks. Kortom; een dag waarop mooie ontmoetingen centraal staan en waarop iedereen écht gezien wordt. Met een lach op het gezicht en vol inspiratie weer naar huis. 

Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Festival der Ontmoeting. Deelname is gratis. Graag wel van te voren aanmelden via info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757 100 (tussen 09:00en 12:30 uur) o.v.v. het Festival der Ontmoeting en het aantal personen. Elke bezoeker van het festival ontvangt twee gratis consumpties. Mocht vervoer van en naar het festival een probleem zijn, laat dit tijdig weten aan WelzijnsKompas.

Het Festival der Ontmoeting vindt plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting. Tijdens dit jaar vinden er diverse dialoogtafels en vriendschappelijk speeddate bijeenkomsten plaats. Begin juli wordt er ook een tijdschrift uitgegeven met als onderwerp Elkaar zien. Het doel is om mensen met elkaar te verbinden. En wie weet roept het op tot nóg meer mooie ontmoetingen en initiatieven.

Een bijdrage leveren aan het Festival der Ontmoeting in de vorm van een activiteit of als vrijwilliger? Neem contact op met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, via c.french@welzijnskompas of 06 – 45 162 321.Meer informatie is te vinden via  www.welzijnskompas.nl/sociale-contacten 

nov
16
za
2019
Sinterklaasintocht @ Haven/Hoofdstraat
nov 16 @ 10:30 – 12:00
jun
20
za
2020
Samenloop voor Hoop 2020 @ Zanderij
jun 20 – jun 21 hele dag

Iedereen heeft er wel eens keer mee te maken gehad, kanker. Een ziekte die nog niet overwonnen is maar er is hoop. Hoop op genezing. Om dit te realiseren is er veel onderzoek en geld nodig. Daarom organiseert ook Hillegom weer een SamenLoop Voor Hoop om stil te staan bij kanker, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.