De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

jan
29
za
2022
ZANGWORKSHOP VOOR MANNEN @ Theater De Muze
jan 29 @ 15:00 – 17:00

Zanggroep Dune & Forest organiseert een zangworkshop voor mannen, op zaterdag 29 januari 2022 vanaf 15.00 uur in theater De Muze in Noordwijk. Daarin kunnen mannen kennismaken met het zingen van close harmony.

Dune & Forest is een gemengde zanggroep van nu 23 leden uit de hele Bollenstreek en daarbuiten. Naast nummers die ook door popkoren worden gezongen legt de groep zich toe op het zingen van close harmony nummers. Dit is een muziekstijl die ook gezongen wordt door internationale groepen als The Swingles en Pentatonix. In Nederland staat close harmony op het repertoire van bijvoorbeeld Leeuwenhart en Dekoor. Close harmony vereist een goede balans tussen de verschillende stemmen in een groep. Omdat Dune & Forest die balans aan de mannenkant wat wil verzwaren, biedt zij mannen nu deze workshop aan. De dirigent van Dune & Forest, Peter Janka, zal de workshop leiden. Hij is bedoeld voor mannen die willen kennismaken met het zingen in een groep of al bij een koor zingen, maar willen kennismaken met close harmony. De deelnemersbijdrage is slechts 10 euro, inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje aan de bar na afloop. Want Dune & Forest staat ook voor gezelligheid in een vriendengroep. Wie zich na de workshop aanmeldt als lid ontvangt de deelnemersbijdrage terug. Voor hen is het dus geheel gratis!

Aanmelden kan tot 24 januari via de website www.duneandforest.nl of telefonisch op nummer 06 11004129 (Elma Hulspas, secretaris Dune & Forest). Uiteraard is het doorgaan van de workshop afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en voldoende aanmeldingen. Bij onverhoopte annulering wordt de bijdrage teruggestort.

Wie wel belangstelling heeft, maar niet kan op 29 januari, is van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen. Ook hiervoor graag even aanmelden. De vaste repetitieavond is op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Muze, Wantveld 2 in Noordwijk.

Maurits Fondse – The story of Billy Joel @ Kulturele Raad
jan 29 @ 20:30 – 22:00

Maurits Fondse
bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel.
Aan de hand van zijn beroemde songs en onbekendere parels vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island. Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 70 jaar) één van ‘s werelds succesvolste artiesten aller tijden.
Deze theatervoorstelling duurt 1,5 uur.
mrt
5
za
2022
Perdido presenteert : Das Sound Kollektiv @ De Kulturele Raad
mrt 5 @ 20:30 – 22:30

Deze Nederlandse band maakt muziek die het best te beschrijven is als live beats met improvisatie. De band ontstond in 2017 op initiatief van saxofonist en frontman Kasper Rietkerk. In het openbaar associeert deze band zich graag met Duitse Herders dus als afkeer tegen de ‘gangbare’ Engelse bandnamen ontstond zo ‘Das Sound Kollektiv’.

Dit is een voorstelling van jazzclub Perdido.

 

apr
16
za
2022
Perdido presententeert : Teus Nobel Liberty Group @ De Kulturele Raad
apr 16 @ 20:30 – 22:30

 

 

Na de release van hun studioalbum Journey Of Man in 2019 speelde jazztrompettist en Edison-winnaar Teus Nobel liefst een twintigtal concerten met deze jazzformatie, de Liberty Group. Het zorgde voor een dermate ingespeelde formatie dat de Volkskrant na een concert in het Amsterdamse Bimhuis zelfs repte over ‘een van de fijnste belevingen die een liefhebber van live jazz zich maar kan wensen’ (5-sterren).

Dit is een voorstelling van jazzclub Perdido.

 

mei
21
za
2022
Perdido presenteert : Estrella & Esquina 25 @ De Kulturele Raad
mei 21 @ 20:30 – 22:30

 

 

Estrella Acosta en haar kwintet ‘Esquina 25’ presenteren de muziek van hun cd ‘Mujeres de Luna’, songs geschreven door vrouwelijke Cubaanse componisten in de laatste honderd jaar. ‘Esquina 25’ bestaat uit topmusici van de Latin Jazz in Nederland. Zij combineren een breed spectrum van Cubaanse muziekstijlen zoals son, bolero, rumba en guaijira, met andere ritmes uit Zuid-Amerikaanse landen.

Dit is een voorstelling van jazzclub Perdido.