De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

dec
14
wo
2022
Kerst Samenspeel Instuif @ De Bestemming
dec 14 @ 19:30 – 21:00

Op woensdag 14 december organiseert de Hillegomse Muiekschool samen met de Hillegomse Harmonie Kapel een hele nieuwe activiteit: een Kerst Samenspeel Instuif. Bespeel je een instrument en lijkt het je leuk om een keer mee te spelen in een echt orkest? Dit is je kans en kom mee spelen met het HHooK, het opleidingsorkest van de HHK. Onder leiding van Jeroen Bijl wordt er een uurtje samen kerstmuziek gespeeld.

Muzikanten met alle instrumenten en van alle leeftijden zijn van harte welkom! Je kunt je hiervoor tot 10 december opgeven via info@hillegomsemuziekschool.nl of even binnenlopen bij de muziekschool en daar je naam en instrument op de intekenlijst in de gang schrijven. In de muziekschool ligt ook de bladmuziek klaar om mee te nemen zodat je thuis alvast even kunt oefenen.

19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 20.30 Samenspeelinstuif
20.30 – 21.00 Gezellige afsluiting met een drankje

Deze avond is in het verenigingsgebouw van de HHK: De Bestemming (Juliana van Stolberglaan 18, Hillegom).

dec
16
vr
2022
Kerstconcert Dune & Forest @ 't Huys Dever
dec 16 @ 20:00 – 22:00
Close Harmony Zanggroep Dune & Forest geeft twee kerstconcerten in ’t Huys Dever op
vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 december om 20:00 uur. Een uniek koor op een unieke locatie! En een mooie gelegenheid om helemaal in de kerstsfeer te raken.
Het was een traditie totdat corona roet in het eten gooide: de kerstconcerten van Dune &
Forest in ’t Huys Dever.
 
Gelukkig kan het weer. Het koor heeft hier heel erg naar uitgekeken en is extra gemotiveerd om er prachtige concerten van te maken, onder leiding van dirigent Peter Janka. Dune & Forest brengt u in kerstsfeer met een gevarieerd kerstrepertoire, van stemmige Christmas carols tot swingende nummers als Beboppin’ Santa Claus. Het optreden wordt afgewisseld met enkele nummers die door kleine ensembles gezongen worden.
 
Voor een aanzienlijk deel van de koorleden worden dit de eerste kerstconcerten  met Dune & Forest. In de coronatijd zijn, zoals bij zoveel koren, heel wat leden afgehaakt. Maar in het afgelopen jaar is dit meer dan goedgemaakt door een, kwalitatief hoogstaande, aanwas van nieuwe leden.
 
De zaal is open vanaf 19:30 uur. Na afloop van de concerten is er, zoals voorheen, gelegenheid voor een glas glühwein of iets anders met een hapje bij het knappend vuur in de grote open haard van Dever. Evenals het pauzedrankje is dit bij de kaartprijs inbegrepen. Kaarten á € 18,- zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar
dune&forest@ziggo.nl onder vermelding van uw naam, de gewenste avond en het aantal kaarten.
 
Voor meer informatie over Dune & Forest: www.duneandforest.nl
dec
17
za
2022
Kerstconcert Hillegomse Muziekschool @ Hillegomse Muziekschool
dec 17 @ 14:00 – 15:30

Hillegom – De leerlingen van de muziekschool nodigen u en jou uit om op zaterdag 17 december te komen luisteren naar hun sfeervolle kerstoptreden. Het optreden is op onze eigen locatie aan de van den Endelaan 5B, in de grote balletzaal. Tussen de optredens in staat de koffie, thee en limonade klaar en is er tijd om elkaar en natuurlijk onze muzikanten te ontmoeten. Zij laten u graag genieten van hun mooie muziek. En als publiek kunt u hen bedanken met een groot applaus dat hen weer stimuleert om muziek te blijven maken en nieuwe dingen te blijven leren!

14.00 – 14.30 Optreden 1
14.30 – 15.00 Koffie, thee, limonade
15.00 – 15.30  Optreden 2

Kerstconcert Hillegomse Harmonie Kapel @ Maartenskerk
dec 17 @ 19:30 – 21:00

Op zaterdag 17 december a.s. geeft de Hillegomse Harmonie Kapel het Kerstconcert in de
Maartenskerk. Het orkest o.l.v. dirigent Wim Notenboom zal een gevarieerd programma uitvoeren. Dit jaar is er een gastoptreden van de jongenssopraan Alexander Halsema.

De aanvang is om 20.00 uur. De deur gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk, dit kan via de website www.hhkhillegom.nl

dec
23
vr
2022
Kerstconcert @ Maartenskerk
dec 23 @ 20:00 – 22:00

Op vrijdagavond 23 december geeft Himonos in de Maartenskerk te Hillegom een Kerstconcert. De toegang is gratis maar vol is vol.

Voor de pauze zingen we prachtige Nederlandse en Engelse kerstliederen. Na de pauze gaan we verder met een samenzanf van bekende kerstliedjes met medewerking van een, voor deze gelegenheid samengestelde band. Het geheel staat onder muzikale leiding van Ied van Lierop en Joop Slijkerman.

We hopen u in grote getalen te mogen verwelkomen en u wellicht in een warme kerstsfeer te brengen.

Aanvang 20.00u. De deuren gaan open om 19.30u