De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

nov
27
zo
2022
Vlooienmarkt @ Sportcentrum de Vosse
nov 27 @ 09:30 – 16:00

Zondag 27 november a.s. wordt een grote rommelmarkt gehouden in Sportcentrum de Vosse gelegen aan de Vosselaan 152 te Hillegom. In deze sportaccommodatie wisselen die dag weer vele gebruikte goederen, na het loven en bieden, van eigenaar.

De vlooienmarkt is open van 09.30 tot 16.00 uur en de toegang bedraagt 3,00 p.p (kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben vrij entree). Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen naar: organisatieburo MIKKI, 0229-24 46 49. Of kijk op internet: www.mikki.nl

dec
3
za
2022
Dromen in het donker @ Maartenskerk
dec 3 @ 11:00 – 15:00

Het Repair Café @ Plein 28
dec 3 @ 13:00 – 15:00

Messen en scharen slijpen, keukenapparatuur repareren of een scheur in je lievelingsjas?
Kom zaterdag 3 december naar het Repair Café in Plein28 en ga samen met deskundige
vrijwilligers aan de slag om jouw spullen een tweede leven te geven.

Niets te repareren? Gewoon alleen een kop koffie drinken is ook altijd mogelijk.
Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om duurzaamheid
en (samen) repareren. Gereedschap en materialen zijn aanwezig en het café is geopend
van 13.00 tot 15.00 uur.

Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is in Plein28? Ga dan naar www.plein28.nl
Voor meer informatie over het Repair Café, neem contact op met Laura van Eeuwijk
via L.vaneeuwijk@welzijnskompas.nl of bel (0252) 757100

dec
10
za
2022
Schrijven voor Amnesty International @ Bibliotheek Hillegom
dec 10 @ 10:00 – 14:00
 
Rond 10 december, de Dag van de Rechten van Mens, organiseert Amnesty International al jaren een wereldwijde schrijfactie ‘Write for Rights’. Dit jaar kan er ook geschreven worden in de Bibliotheek Hillegom op zaterdag 10 december van 10:00 tot 14:00 uur.
 
De schrijfactie is bedoeld om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor tien geselecteerde casussen van mensen die oneerlijk behandeld worden. Ze worden bijvoorbeeld bedreigd of zitten gevangen omdat ze op vreedzame wijze opkomen voor hun rechten. Met het schrijven van brieven en kaarten proberen we een einde te maken aan dit onrecht. De brieven gaan naar de autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. De kaarten schrijven we aan de tien personen zelf, om hen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt en ze zo te steunen.
Jarenlange ervaring van Amnesty leert dat schrijven echt helpt. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering. Vaak helpt de extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid. Zo werd er in 2021 geschreven voor Bernardo Caal Xol, die vastzat omdat hij geweldloos de heilige rivier van de Q’eqchi’ Maya’s in Guatemala beschermde; hij is vervroegd vrijgelaten.
 
Met onze brieven laten we weten dat heel veel mensen tijd en aandacht hebben besteed aan de kwestie. Dat zet autoriteiten aan tot verandering en geeft de mensen voor wie we actievoeren moed.
Dromen in het donker @ Maartenskerk
dec 10 @ 11:00 – 15:00

dec
11
zo
2022
Voorronde ONK Poker @ Murphy's Law
dec 11 @ 15:00 – 18:00

Zondag 11 december kunnen alle liefhebbers van het kaartspel poker zich melden in Café Murphy’s Law. Daar zal namelijk het Pokerkampioenschap van Hillegom plaatsvinden. Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers.

“Niet voor geld, maar voor de gezelligheid”
Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. “ Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers. “Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Er staan iedere zaterdag 100.000 mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.”

Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. “Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport zoals schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is. Dit maakt het nog laagdrempeliger om eens kennis te komen maken met het spel, omdat je zelfs als nieuwe speler zomaar eens zou kunnen winnen!”

Wat kun je dan winnen?
De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Hillegom’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich.
Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen (zie foto). De winnaar van vorig jaar is echter wel (samen met 2 andere finalisten) benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als echte pro’s mogen gaan pokeren in Las Vegas!

Laagdrempelig toernooi.
Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Deelname kost €13,50 bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van Hillegom begint om 15.00 uur. Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022