De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

jun
23
za
2018
Concert “Top of the Pops” @ Solution
jun 23 @ 20:00 – 22:00

Op 23 juni geeft Popkoor Hillegom een concert in Solution. Van 20.00 tot 22.00 uur kunt u genieten van een gevarieerd programma. 

jun
27
wo
2018
Huldiging Sportkampioenen 2018 @ SV Hillegom
jun 27 @ 19:00 – 21:00

27 juni 2018 Huldiging van de sportkampioenen – 19.00- 21.00 uur – locatie: SV Hillegom

 

jun
29
vr
2018
Modderdag @ Kindervreugd
jun 29 @ 15:00 – 17:00

Modderdag @ Speeltuin Kindervreugd
jun 29 @ 15:00 – 17:00
jun
30
za
2018
Kamperen in speeltuin @ Speeltuin Weerestein
jun 30 @ 17:00
Slapen in je eigen meegebrachte tentje tussen de speeltoestellen, spelen tot ’s avonds laat, nieuwe vriendjes maken, lekker eten,  samen een boef vangen, een schat opgraven, marshmallows roosteren boven het kampvuur met gitaarmuziek….. wat wil je nog meer?
 
Voor Weerestein is het inmiddels de 15e editie, de Hillegomse speeltuinen Jeugdland, Kindervreugd, de Kapertjes en Weerestein organiseren dit evenement dit jaar voor het eerst gezamenlijk op de locatie Weerestein. 
Voor meer informatie check je de website (www.)kampeernacht.speeltuinweerestein.nl
jul
1
zo
2018
Beinsdorp Local Live @ IJsbaan Beinsdorp
jul 1 @ 13:00 – 19:00

Line-up:
-The X-Plosion
-Travelling
-R&R Circus
-The Expired
-Faces

Hillegom Romantique @ Hoftuin
jul 1 @ 13:00 – 17:00

Dit jaar is de 2de editie van Hillegom Romantique. Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar een leuk en gevarieerd programma. In de Hoftuin gaan we op deze dag terug naar de tijd van de romantiek. Er heerst een romantische sfeer, welke benadrukt wordt door de muziek en de kledingstijl van de deelnemers. 

Maar ook het publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd om zich niet onbetuigd te laten en voorzien van passende kledij deze bijzondere middag met ons door te brengen. Neem een picknickmand mee en geniet van de romantiek, de muziek en kunst/cultuur. 

13.00 – 13.10 Opening door Burgemeester
13.10 – 13.30 Hillegomse Harmonie Kapel
13.30 – 13.50 Cantiflora
13.50 – 14.00 Hillegoms dubbelriet ensemble
14.00 – 14.15 Balletschool Martha de Rijk
14.15 – 14.35 Klezmer groep Muziekschool
14.35 – 14.55 Koor Eigenwijs
14.55 – 15.25 Hillegomse Harmonie Kapel
15.25 – 15.45 Cantiflora
15.45 – 15.55 Hillegoms dubbelriet ensemble
15.55 – 16.20 Linedance groep
16.20 – 16.40 Koor Eigenwijs
16.40 – 17.00 Hillegomse Harmonie Kapel

Laatste wedstrijd nacompetitie SV Hillegom @ Zanderij, Hillegom
jul 1 @ 14:00

Na de spectaculaire ontknopingen van de “eerste” nacompetitiewedstrijd tegen Kolping Boys (1-1 reguliere speeltijd, 5-2 na verlenging) en de tweede gewonnen wedstrijd tegen sv Spartanen (2-0) ontvangt SV Hillegom 1 zondag onze mede competitie genoot vv Assendelft.

Deze laatste wedstrijd in de nacompetitie zal, zondag 1 juli, worden gespeeld op de Zanderij. Aanvang 14.00 uur.

U bent uiteraard wederom van harte welkom om onze jongens te komen steunen in hun strijd om hun plek in de 1e klasse te behouden.

Om het nog imposanter te maken is er bedacht om een sfeer actie te houden, we hebben al van alles in huis gehaald aan vlaggetjes en rookpatronen deze hoef je dus niet zelf mee te nemen, wij delen ze uit!!.

Wel zouden wij het als sv Hillegom heel erg op prijs stellen als er misschien wat spandoeken gemaakt zouden kunnen worden dan kunnen we deze voor aanvang van de wedstrijd aan de hekken of aan het terras ophangen. 
Dus bij deze dagen wij onze fans, groot en klein uit om spandoek te maken voor sv Hillegom
Er is geen prijs te verdienen maar mogelijk kunnen we de meest opvallende spandoeken bij de thuis of uitwedstrijden standaard ophangen!

Na afloop van de wedstrijd zal DJ Vlunder zijn draaitafel starten en zal het hopelijk nog lang onrustig blijven op de Zanderij!!

jul
3
di
2018
Eetcafé @ Open Hof
jul 3 @ 17:30
Vier de zomer bij Het Eetcafé van Open Hof!
 
Dinsdag 3 juli is er weer Het Eetcafé bij Open Hof. Dit eetcafé is de laatste voor de zomervakantie. Er is deze avond een zomersbuffet met een voor- en nagerecht. Het buffet bestaat onder andere uit hartige taarten en salades. In september gaan we weer starten met een nieuw seizoen van Het Eetcafe.
 
Kom andere Hillegommers ontmoeten en beleef een gezellige avond met elkaar aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom! De kosten bedragen 5 euro per persoon. Maar mocht dit een belemmering zijn, dan kunt u zich toch aanmelden.
 
Het Eetcafé is geopend vanaf 17.30 uur. We starten met eten om 18.00 uur. Voor informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Joyce Sierink per 06-49635437 of email eetcafe@openhof.com. Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 juni aanstaande.
jul
4
wo
2018
Street4you
jul 4 @ 13:00 – 17:00

Hillegom – Vorig jaar werden er in de zomermaanden 8 street4you evenementen gehouden. Deze straatspeeldagen waren verspreid over de regio en werden gehouden in Hillegom, Sassenheim, Lisse, Voorhout, en Noordwijkerhout. Dit jaar is er gekozen om de street4you dagen deels in de vakantie en deels buiten de vakantie periode te houden. Na de eerste succesvolle street4you evenementen in Voorhout en Warmond is nu Hillegom aan de beurt. De derde street4you wordt gehouden in het Elsbroek park (bij het voetbalveldje) in Hillegom. Wat is street4you? Street4You is een straatspeeldag in jouw wijk, een dag voor jong en oud! Tijdens Street4You is er voor ieder wat wils, van sportieve activiteiten geleid door Hillegom in beweging tot aan een ongedwongen kopje koffie met de buren. Hier zal Welzijnskompas bij aansluiten.  Kortom, een gezellige dag voor jong en oud. Street4you staat in het teken van ontmoeting, wijk/buurtbewoners verbinden, van jong tot oud. Dit alles op een ongedwongen, laagdrempelige manier, vanuit leuke activiteiten voor iedereen.

Tijdens Street4You zijn er o.a. diverse sport en spelactiviteiten, een springkussen, schminken, een koffiecorner, een nerfbattle, fruit spiets maken, een workshop freerunnen en nog veel meer. Naast de bestaande mogelijkheden staan we ook open voor jouw ideeën! Wil jij je talenten inzetten voor de wijk? Heb je een bandje, ben je dj, danser, turnster of wat dan ook en zou jij een vette demonstratie kunnen geven? Daar geven we je graag een podium voor! Ook als jij zin hebt om je handen uit de mouwen te steken voor jouw wijk kan je je aanmelden.

jul
7
za
2018
Jaarconcert “Muziekles op Maat” @ De Bestemming
jul 7 @ 19:30

Leerlingen en ensembles van muziekopleiding Heleen Dik – Muziekles op Maat -zullen tijdens dit concert optreden om te laten horen waar aan gewerkt is in het afgelopen seizoen. Instrumenten die worden bespeeld zijn hobo, fagot, blokfluit, dwarsfluit en piano.

De muzikanten variëren in speelniveau van beginner tot gevorderd. Het repertoire is evenals het spel van de spelers van eenvoudig tot aan de hobo-muziek voor professionals.

Ook de blokfluitgroepen van de Hillegomse Harmonie Kapel en basisschool De Beekbrug te Lisse worden door Heleen Dik opgeleid en uiteraard zijn zij ook van de partij.

De leerlingen die in dit concert spelen zijn er in zeer uiteenlopende leeftijdscategorieën, van basisschoolkinderen tot en met gevorderde volwassenen, al zijn er ook volwassenen die nog niet zo lang spelen. Het belooft een gevarieerd concert te worden.

Ook het Hillegoms Dubbelriet Ensemblezal optreden met muziek van oude meesters. Dit is een ensemble, bestaande uit hobo’s,  althobo en fagot. De 6 spelers zijn gevorderde amateur muzikanten. Als intermezzo zal een werk gespeeld worden door pianiste Ina van der Aar, de vaste begeleidster van de muziekopleiding.

De toegang is gratis.

De Bestemming is gelegen aan de Juliana van Stolberglaan 18 te Hillegom.

jul
8
zo
2018
Aankomst Garbagerun @ Zomerzorg
jul 8 @ 16:00

Hillegom – Van 2 t/m 6 juli doet team ZOT wederom mee aan de Carbagerun Zomer editie! Dit is een route van ruim 4.000 KM in 5 dagen. Deze 10 jarige jubileum rit is met maar liefst 1.000 auto’s (barrels), met een dagwaarde van slechts 500 euro. Dit jaar gaat de reis door Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië.

Het doel dit jaar: €1,- per gereden kilometer doneren aan “Het Huis van Tante Trees”. Dit is een vrijwilligers organisatie met een passie om er te zijn voor mensen die het nodig hebben. Door inkomsten vanuit hun kringloopwinkel aan de Meerstraat 24-26 en donaties kunnen zij jaarlijks duizenden euro’s storten in hun “Tante Trees fonds”. Via dit fonds en door slim gebruik te maken van de winkel helpen zij diverse goede doelen en particulieren die het nodig hebben.
Een greep uit de goede doelen zijn o.a.: De Hill-Billies, Tjarda, Hillegomse Huttenbouw, Het Tandem Team en stichting voor het kind.

Team ZOT heeft wederom een grote groep lokale bedrijven bereid gevonden om het team te sponsoren, hiervan hebben zij inmiddels een mooie sticker op de auto geplaatst, ook staat er in Zomerzorg een donatie box waar mensen een gift kunnen doen.

Wilt u aanwezig zijn bij het vertrek? Het vertrek is op zondag 1 juli om 13:00 bij Cafe Zomerzorg.
Wilt u aanwezig zijn bij de aankomst? Ze komen op zondag 8 juli om 16:00 weer aan bij Cafe Zomerzorg.

Bij de aankomst zal ook “Het Huis van Tante Trees” aanwezig zijn. De gereden kilometers zullen daar bekend worden gemaakt en zal de cheque worden overhandig.

Meer info kunt u vinden op de facebook pagina www.facebook.com/CarbagerunTeamZOT of op de website van de organisatie www.carbagerun.nl

jul
10
di
2018
De Peuterbieb @ Bibliotheek
jul 10 @ 10:30 – 11:15

Alle peuters verzamelen: de Peuterbieb komt in juli naar de Bibliotheek Hillegom, Bloemendaal en Haarlem Oost. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om te komen luisteren, kijken en meedoen. Vergeet niet kaartjes te reserveren voor jezelf en je peuter. De toegang is gratis. We beginnen steeds om half elf.

Tijdens de Peuterbieb wordt spelenderwijs aandacht besteed aan het taalgevoel en de woordenschat van kinderen door samen te lezen en ontdekken met leeftijdsgenootjes. De verhalen prikkelen de fantasie en deze gebruiken we ook als we muziek gaan maken en samen spelen of dansen.  Voor ouders en oppassen is de Peuterbieb ook gezellig en leerzaam, zij krijgen leestips en kunnen ervaringen met elkaar delen.

Dinsdag 10 & 17 juli | 10:30 – 11:15 uur | de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1)

jul
14
za
2018
Open Imkerijdagen @ Imkerij Weerlanderpolder
jul 14 @ 11:00 – 16:00

Hillegom – Ontdek zelf de wondere wereld van de bijen en hommels. Imkerij Weerlanerpolder is op 14 en 15 juli voor iedereen vrij toegankelijk van 11.00 – 16.00 uur. U kunt rondkijken in de tuin, met uw kinderen op zoek naar wilde bijen, hommels, vlinders en honingbijen.

Imkerij de Weerlanerpolder dankt zijn naam aan beschermde Weerlanerpolder in Hillegom. In dit kleine, maar fraaie natuurgebied wordt momenteel rondom de bijenstal gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten voorop staat. Veel van de planten zijn ter beschikking gesteld door plantenkwekerij van de Reep.

Bijen kunnen momenteel rekenen op veel positieve aandacht. Veel mensen en bedrijven weten inmiddels dat bijen zeer nuttige insecten zijn en ondersteunen allerlei initiatieven om de leefomstandigheden voor bijen te verbeteren. Imkerij Weerlanerpolder wil samen met bedrijven en particulieren in Hillegom gaan werken aan het vergroten van de dracht- en nestel mogelijkheden van bijen, hommels en vlinders.

Maar de bijen aan de Weerlanerpolder hebben een mooi leefgebied, rondom liggen weiden die door het Zuid-Hollands Landschap worden onderhouden. Op redelijke vliegafstand de bewoonde wereld, waar bijen hun stuifmeel en nectar vinden in plantsoenen en tuinen.

Ook u als particulier kunt uw steentje bijdragen, hoe meer bijenplanten u in de tuin heeft, hoe meer overlevingskansen de bij heeft. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Bijen zijn boeiend. Wij vertellen u graag over onze boeiende hobby. We leggen ook uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. We laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. We laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? We hebben ook een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Meinhard van de Reep zal u dan alles vertellen over het leven van de bij en u kunt de bijen van dichtbij bezichtigen, er is verse honing te koop, u kunt de bijen van dichtbij bewonderen. Ook voor kinderen is dit bezoek meer dan de moeite waard!

Kortom, kom even langs en geniet van het mooie van de natuur!

De imkerij is gelegen in de Weerlanerpolder, vanaf de Oude Weerlaan, over het fiets- en wandelpad richting nieuwe Manege Koopman. Naast de open dagen op 14 en 15 juli is de imkerij op afspraak ook te bezoeken. Dit kan via: Meinhard van de Reep 06 493 857 34.

jul
15
zo
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 15 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

Open Imkerijdagen @ Imkerij Weerlanderpolder
jul 15 @ 11:00 – 16:00

Hillegom – Ontdek zelf de wondere wereld van de bijen en hommels. Imkerij Weerlanerpolder is op 14 en 15 juli voor iedereen vrij toegankelijk van 11.00 – 16.00 uur. U kunt rondkijken in de tuin, met uw kinderen op zoek naar wilde bijen, hommels, vlinders en honingbijen.

Imkerij de Weerlanerpolder dankt zijn naam aan beschermde Weerlanerpolder in Hillegom. In dit kleine, maar fraaie natuurgebied wordt momenteel rondom de bijenstal gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten voorop staat. Veel van de planten zijn ter beschikking gesteld door plantenkwekerij van de Reep.

Bijen kunnen momenteel rekenen op veel positieve aandacht. Veel mensen en bedrijven weten inmiddels dat bijen zeer nuttige insecten zijn en ondersteunen allerlei initiatieven om de leefomstandigheden voor bijen te verbeteren. Imkerij Weerlanerpolder wil samen met bedrijven en particulieren in Hillegom gaan werken aan het vergroten van de dracht- en nestel mogelijkheden van bijen, hommels en vlinders.

Maar de bijen aan de Weerlanerpolder hebben een mooi leefgebied, rondom liggen weiden die door het Zuid-Hollands Landschap worden onderhouden. Op redelijke vliegafstand de bewoonde wereld, waar bijen hun stuifmeel en nectar vinden in plantsoenen en tuinen.

Ook u als particulier kunt uw steentje bijdragen, hoe meer bijenplanten u in de tuin heeft, hoe meer overlevingskansen de bij heeft. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Bijen zijn boeiend. Wij vertellen u graag over onze boeiende hobby. We leggen ook uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. We laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. We laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? We hebben ook een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Meinhard van de Reep zal u dan alles vertellen over het leven van de bij en u kunt de bijen van dichtbij bezichtigen, er is verse honing te koop, u kunt de bijen van dichtbij bewonderen. Ook voor kinderen is dit bezoek meer dan de moeite waard!

Kortom, kom even langs en geniet van het mooie van de natuur!

De imkerij is gelegen in de Weerlanerpolder, vanaf de Oude Weerlaan, over het fiets- en wandelpad richting nieuwe Manege Koopman. Naast de open dagen op 14 en 15 juli is de imkerij op afspraak ook te bezoeken. Dit kan via: Meinhard van de Reep 06 493 857 34.

jul
17
di
2018
De Peuterbieb @ Bibliotheek
jul 17 @ 10:30 – 11:15

Alle peuters verzamelen: de Peuterbieb komt in juli naar de Bibliotheek Hillegom, Bloemendaal en Haarlem Oost. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om te komen luisteren, kijken en meedoen. Vergeet niet kaartjes te reserveren voor jezelf en je peuter. De toegang is gratis. We beginnen steeds om half elf.

Tijdens de Peuterbieb wordt spelenderwijs aandacht besteed aan het taalgevoel en de woordenschat van kinderen door samen te lezen en ontdekken met leeftijdsgenootjes. De verhalen prikkelen de fantasie en deze gebruiken we ook als we muziek gaan maken en samen spelen of dansen.  Voor ouders en oppassen is de Peuterbieb ook gezellig en leerzaam, zij krijgen leestips en kunnen ervaringen met elkaar delen.

Dinsdag 10 & 17 juli | 10:30 – 11:15 uur | de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1)

jul
18
wo
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 18 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

springkussenfestival @ De Vosse
jul 18 @ 10:00 – 16:00

In de 1e week van de zomervakantie wordt De Vosse omgetoverd tot een springkussenfestival. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli van 10:00 tot 16:00 uitleven op verschillende springkussens.

9 springkussens met onder andere 2 stormbanen, de Klauter aap van 6 meter hoog en een glijbaan van 5 meter hoog.

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen €5,- per persoon.

jul
19
do
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 19 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

springkussenfestival @ De Vosse
jul 19 @ 10:00 – 16:00

In de 1e week van de zomervakantie wordt De Vosse omgetoverd tot een springkussenfestival. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli van 10:00 tot 16:00 uitleven op verschillende springkussens.

9 springkussens met onder andere 2 stormbanen, de Klauter aap van 6 meter hoog en een glijbaan van 5 meter hoog.

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen €5,- per persoon.

jul
20
vr
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 20 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

springkussenfestival @ De Vosse
jul 20 @ 10:00 – 16:00

In de 1e week van de zomervakantie wordt De Vosse omgetoverd tot een springkussenfestival. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli van 10:00 tot 16:00 uitleven op verschillende springkussens.

9 springkussens met onder andere 2 stormbanen, de Klauter aap van 6 meter hoog en een glijbaan van 5 meter hoog.

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen €5,- per persoon.

jul
21
za
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 21 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

jul
22
zo
2018
Flower Bulb ITF Juniors @ HTC
jul 22 hele dag

Dit tennistoernooi in Hillegom wordt van 15 t/m 22 juli 2018 op de gravelbanen van TC Hillegom georganiseerd. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Warmerdam en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

Op 15, 16 en 17 juli zijn de kwalificatiepartijen, vanaf maandag 16 juli worden ook de partijen in het hoofdtoernooi verspeeld.

Kijk voor meer informatie op de site van de ITF en www.flowerbulbtournament.nl.

jul
29
zo
2018
Piratendag @ Speeltuin Kindervreugd
jul 29 @ 10:00 – 17:00

Op zondag 29 juni is de piratendag bij Speeltuin Kindervreugd. Alle kinderen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom. Op deze dag is de gehele speeltuin omgetoverd tot pirateneiland. Lukt het jou om de schat te vinden?

aug
16
do
2018
Jaarmarkt 2018 @ Hoofdstraat
aug 16 @ 10:30 – 21:00

Op donderdag 16 augustus 2018 is weer de Jaarmarkt. Het hele dorp zal dan weer vol staan met gezellige kraampjes. In de Hoftuin zullen verschillende activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Een markt voor jong en oud, kortom voor iedereen.

aug
28
di
2018
Verhalentafel en muzikale lunch @ Bibliotheek
aug 28 @ 10:00 – 11:00

De Verhalentafel onder leiding van Sybil van Dam is een gezellige bijeenkomst waarbij de deelnemers elkaar verhalen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad. Dinsdag 28 augustus, aanvang 10:00 uur, bespreken we het thema ‘vakantie’.

Het is leuk als u oude voorwerpen en foto’s meeneemt. Sybil maakt er een gezellige ochtend van. Daarna kunt u genieten van een luxe lunch. Halverwege de lunch verzorgen accordeonisten Marry en Andries een optreden. Zij spelen, aansluitend op het thema van de verhalentafel, muziek uit de jaren vijftig. Aanmelden voor de Verhalentafel gaat via de KBO.
Dit kan telefonisch vóór 21 augustus bij Gerda Warmerdam op telefoonnummer 0252-518966.

Samenwerking met de Vereniging van Senioren KBO HillegomDit jaar werkt de Bibliotheek, na het succes van vorig jaar, voor de tweede maal mee aan het zomeractiviteitenprogramma van de KBO.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

 

 

 

Dinsdag 28 augustus | 10:00 – 13:30 uur | € 2,50
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom | Senioren

aug
31
vr
2018
Wielerdag Nederlandse Gemeenten @ Diverse locaties
aug 31 hele dag

Hillegom – De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement.

De organisatie van dit evenement is in handen van De RTV Bollenstreek.
Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement.

Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot DE graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland.

Kopje van Bloemendaal
Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 km route kent als letterlijk hoogtepunt het ‘Kopje van Bloemendaal’, de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben! De recreatieve route is ongeveer 30 km.

NK Wielrennen
Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van De RTV Bollenstreek in Lisse.

sep
5
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
sep 5 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

sep
12
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
sep 12 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

sep
14
vr
2018
Kortebaandraverij 2018 @ Meerlaan
sep 14 @ 13:00 – 17:30

Op vrijdagmiddag 14 september is de Kortebaandraverij in Hillegom. De kortebaan is een spectaculair onderdeel van de drafsport. De paarden met pikeurs op de sulky’s razen met bijna 60 kilometer per uur door de Meerlaan. Leuk om te zien, maar het is veel leuker kijken wanneer je weet hoe de sport werkt.

sep
19
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
sep 19 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

sep
22
za
2018
Sport -en beweegfestival @ Hoftuin
sep 22 @ 13:00 – 17:00
Dit super evenement zal op zaterdag 22 september worden gehouden van 13.00 uur tot
17.00 uur en is in samenwerking met Marketing Hillegom. Er is voor elke doelgroep wel een activiteit en de entree is gratis. We gaan o.a. Suppen (droge kleding mee!), skateboarden (met een echte ramp), boogschieten, Judo, Dans, schaken, Jeu de Boules, Panna voetbal, levend voetbalspel en nog veel meer.
sep
26
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
sep 26 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

sep
29
za
2018
Cultuurfestival 2018 @ Fioretti college
sep 29 @ 10:00 – 17:00

WORKSHOPS, THEATER, MUZIEK, DANS, EXPOSITIES EN COMEDIANS

met o.a. Popkoor Hillegom, Frénk van der Linden interviewt Frank Evers, Virtual Reality Xperience, Kindervoorstelling Nico zijn Kliko, Comedians Harry Glotzbach en Roel C. Verburg

De facebookpagina is up en running, we proberen daar wekelijks een bericht op te zetten naar de aanloop van het festival toe.

Op de site www.cultuurfestivalhillegom.nl zijn de deelnemers en het programma van die dag te vinden.

In september verschijnt er een cultuurmagazine, dit is gemaakt voor én door jongeren. Een groot graffiti kunstwerk hiervoor is al te bewonderen buiten aan een muur bij Solution.

okt
2
di
2018
Pokemon Ruilmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
okt 2 @ 15:30 – 16:30

okt
3
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
okt 3 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

okt
4
do
2018
Inspiratiebijeenkomst Kom erbij! @ Fioretti College Lisse
okt 4 @ 17:30

Op 4 oktober organiseert WelzijnsKompas een inspiratiebijeenkomst over wat je kunt doen als je je alleen voelt. Bijvoorbeeld na een scheiding, of het verlies van werk. Eenzaamheid komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Om heel verschillende redenen. De bijeenkomst is voor bewoners, vrijwilligers, organisaties; om elkaar te inspireren, contacten te leggen en met elkaar te brainstormen over wat werkt.

Geïnteresseerden en ervaringsdeskundigen zijn van harte welkom op donderdag 4 oktober vanaf 17.30 uur in het Fioretti College Lisse. Aanmelden kan via info@welzijnskompas, graag vóór 27 september. Deelname is gratis. Meer info op www.welzijnskompas.nl

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving.

okt
10
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
okt 10 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

okt
13
za
2018
cabaret “gek van paarden” @ Kulturele Raad
okt 13 @ 20:30 – 21:30
MK de Manvan, vanaf 19:30 uur, aanvang 20:30 uur. Kosten € 19,50 (incl gratis kopje koffie of thee)
okt
14
zo
2018
cabaret “gek van paarden” @ Kulturele Raad
okt 14 @ 20:30 – 21:30
MK de Manvan, vanaf 19:30 uur, aanvang 20:30 uur. Kosten € 19,50 (incl gratis kopje koffie of thee)
okt
16
di
2018
Juridisch spreekuur @ Bibliotheek
okt 16 @ 10:00 – 11:30
Advocatenkantoor Hillegom houdt elke dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur een gratis inloopspreekuur in de bieb. Elke eerste maandag van de maand kunt u ook tussen 16.00 uur tot 17.30 uur binnenlopen. 
 
okt
17
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
okt 17 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

okt
19
vr
2018
Concert Cantiflora @ Villa Flora
okt 19 @ 20:00

Op vrijdag 19 oktober 2018 geeft het Mannenkoor een concert in Villa Flora. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er is een grote variatie in de muziekstukken welke die avond ten gehore zullen worden gebracht.

We staan stil bij de enorme ramp, die onlangs op Sulawesi heeft plaatsgevonden. Het is een mooi concert geworden, voor ieders wat wils.

Ook zal onze dirigent/pianist een prachtig werk van Chopin vertolken en onze gasten “het dubbelriet ensemble” onder leiding van Heleen Dik (hobo) zullen werken van Mozart en Haydn spelen.

Traditioneel zingt Cantiflora 2 Slavische stukken en verder worden er werken gezongen van Bach Mozart Schubert Vangelis etc, kortom een veelkleurig palet aan muziekstijlen.

okt
23
di
2018
Juridisch spreekuur @ Bibliotheek
okt 23 @ 10:00 – 11:30
Advocatenkantoor Hillegom houdt elke dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur een gratis inloopspreekuur in de bieb. Elke eerste maandag van de maand kunt u ook tussen 16.00 uur tot 17.30 uur binnenlopen. 
 
okt
24
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
okt 24 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

okt
25
do
2018
Kleine mol, Meneer Monster @ Kulturele Raad
okt 25 @ 11:30

Kindervoorstelling Kleine mol, meneer Monster. Aanvang 11:30 uur, kosten € 6,50

Kleine mol, Meneer Monster @ Kulturele Raad
okt 25 @ 14:30

Kindervoorstelling Kleine mol, meneer Monster. Aanvang 14:30 uur, kosten € 6,50

okt
26
vr
2018
Halloween Disco @ Speeltuin Kindervreugd
okt 26 @ 18:30 – 20:00

26 oktober 2018 Halloween disco 18.30 uur tot 20.00 uur ( 4 – 10 jaar )

okt
28
zo
2018
Benefiet learn2learn @ Drie karakteristieke Hillegomse huizen
okt 28 @ 13:00

Hillegom – Drie karakteristieke Hillegomse huizen, drie huiskamerconcerten en dat alles onder het genot van een wereldwijn en een drankje, hoe klinkt dat? Als een bijzonder, cultureel zondagsuitje!

Op zondag 28 oktober 2018 organiseert Learn 2 Learn voor de 5ekeer een Benefiet-Concert. Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren kunnen we dit jaar spreken van ons eerste jubileum! Laten we er met elkaar een Hillegomse traditie van maken. Doe je mee?

Datum:                Zondag 28 oktober 2018
Activiteit:             3 intieme huiskamerconcert, heerlijke wereldwijn en Hillegomse versnapering.
Genres:                 klassiek, pop, folk, jazz
Vervoer:                Fiets, auto indien beperkt mobiel
Aanvang:              13:00 uur, verenigingsgebouw Hillegomse Harmonie Kapel
Kaartje:                 €25,-

Wat doet Learn 2 Learn?
Learn 2 Learn heeft als leidraad het bieden van educatie aan jongeren in Gambia. We zijn allemaal bekend met de vluchtelingenproblematiek. Jongeren zoeken naar een betere toekomst, omdat hun eigen land dit onvoldoende kan bieden. Learn 2 Learn draait het om, en leert door middel van educatieve projecten hoe jongeren een bestaan op kunnen bouwen in een land waar zij trots op mogen zijn, hun eigen land Gambia! Dit door het inzetten van theater, documentaires en educatieprojecten op scholen.

Hoe ziet het programma voor deze zondag 28 oktober eruit?
Er zijn 9 deelnemende huizen, onderverdeeld in drie verschillende routes. In een groep van maximaal 12 personen onder begeleiding van een vrijwilliger gaan wij op concertenjacht!
Er worden drie huizen bezocht waar talentvolle artiesten een intiem optreden verzorgen. Onder het genot van een wereldwijn, of andere non-alcoholisch drankje en Hillegomse versnappering kan het genieten beginnen.

We sluiten deze bijzonder middag af in het verenigingsgebouw van de Hillegomse Harmonie Kapel. Een toegift, ervaringen delen, nagenieten. Dit is tevens het moment waarop handgemaakte accessoires tentoongesteld worden, gemaakt door Hillegomse vrijwilliger en de jongeren uit Gambia. De bijdrage hiervan gaat uiteraard naar Learn 2 Learn.

We hopen dat we er samen een prachtige dag van kunnen maken en als dorp een bijdrage kunnen leveren aan een mooi project.

okt
30
di
2018
Juridisch spreekuur @ Bibliotheek
okt 30 @ 10:00 – 11:30
Advocatenkantoor Hillegom houdt elke dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur een gratis inloopspreekuur in de bieb. Elke eerste maandag van de maand kunt u ook tussen 16.00 uur tot 17.30 uur binnenlopen. 
 
okt
31
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
okt 31 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

nov
3
za
2018
Nationale Duurzame Huizen Route
nov 3 hele dag

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Op zaterdag 3 en 10 november 2018 is de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. Mooie voorbeelden voor mensen die zelf ook aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning. Gemeente Hillegom ondersteunt dit initiatief en wil inwoners graag aanmoedigen om hun woning open te stellen.

Gemeente Hillegom ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Karin Hoekstra: “Het zou mooi zijn als inwoners met duurzame woningen in Hillegom, deze open willen  stellen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Zo kunnen zij hun ervaringen delen en andere inwoners inspireren om aan de slag te gaan met energiezuinig wonen. Het is de kans om te laten zien dat comfortabel wonen en energiezuinig wonen goed samengaan. Een kans om in gesprek te gaan met mensen die hun huis ook willen verduurzamen maar nog huiverig zijn vanwege het kostenplaatje. Een kans om met elkaar bij te dragen aan een duurzamer Hillegom.” Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hillegom. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.

In het najaar van 2018 is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning kunnen zich voor 15 september aanmelden via https://duurzamehuizenroute.nl/verkiezing-duurzaamste-huis-van-nederland. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

80’s Trip Down Memorylane @ Kulturele Raad
nov 3 @ 20:30
Muziek “80’s Trip Down Memorylane” Esther van Es, vanaf 20:00 uur. Aanvang 20:30 uur, kosten € 15,-
 
nov
6
di
2018
Juridisch spreekuur @ Bibliotheek
nov 6 @ 10:00 – 11:30
Advocatenkantoor Hillegom houdt elke dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur een gratis inloopspreekuur in de bieb. Elke eerste maandag van de maand kunt u ook tussen 16.00 uur tot 17.30 uur binnenlopen. 
 
nov
7
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
nov 7 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

nov
10
za
2018
Nationale Duurzame Huizen Route
nov 10 hele dag

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Op zaterdag 3 en 10 november 2018 is de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. Mooie voorbeelden voor mensen die zelf ook aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning. Gemeente Hillegom ondersteunt dit initiatief en wil inwoners graag aanmoedigen om hun woning open te stellen.

Gemeente Hillegom ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Karin Hoekstra: “Het zou mooi zijn als inwoners met duurzame woningen in Hillegom, deze open willen  stellen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Zo kunnen zij hun ervaringen delen en andere inwoners inspireren om aan de slag te gaan met energiezuinig wonen. Het is de kans om te laten zien dat comfortabel wonen en energiezuinig wonen goed samengaan. Een kans om in gesprek te gaan met mensen die hun huis ook willen verduurzamen maar nog huiverig zijn vanwege het kostenplaatje. Een kans om met elkaar bij te dragen aan een duurzamer Hillegom.” Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hillegom. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.

In het najaar van 2018 is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning kunnen zich voor 15 september aanmelden via https://duurzamehuizenroute.nl/verkiezing-duurzaamste-huis-van-nederland. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

nov
13
di
2018
Juridisch spreekuur @ Bibliotheek
nov 13 @ 10:00 – 11:30
Advocatenkantoor Hillegom houdt elke dinsdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur een gratis inloopspreekuur in de bieb. Elke eerste maandag van de maand kunt u ook tussen 16.00 uur tot 17.30 uur binnenlopen. 
 
nov
14
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
nov 14 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

nov
17
za
2018
Intocht Sinterklaas hillegom @ Haven Hillegom
nov 17 @ 10:30 – 12:00
Op de foto met de Sint @ Hotel Flora, Hillegom
nov 17 @ 13:00 – 15:00
nov
18
zo
2018
Theater Tikkie, Sinterklaas @ Kulturele Raad
nov 18 @ 11:30

Kindervoorstelling Sinterklaas, Theater Tikkie. Aanvang 11:30 uur, kosten € 6,50.

Theater Tikkie, Sinterklaas @ Kulturele Raad
nov 18 @ 14:30

Kindervoorstelling Sinterklaas, Theater Tikkie. Aanvang 14:30 uur, kosten € 6,50.

nov
21
wo
2018
Sinterklaas knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
nov 21 @ 14:00 – 16:00

21 november 2018 Sinterklaas knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden).

Voorleesuurtje @ Bibliotheek
nov 21 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

nov
28
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
nov 28 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
5
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
dec 5 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
8
za
2018
Jennifer Terwel live in Solution @ Solution
dec 8 @ 20:00
HILLEGOM – Zaterdag 8 december komt Jennifer Terwel, onder andere bekend van haar deelname aan The Voice of Holland naar Solution (Sportpark De Zanderij) voor een intiem optreden. De entree is deze avond gratis. Solution is deze avond geopend van 20.00 tot 1.00 uur. 
 
Al vanaf haar vierde jaar zingt Jennifer het liefst elke dag. Een passie die haar met de paplepel is ingegoten door haar ouders. Zo groeide ze via het kinderkoor en jeugdkoor al snel door tot soliste in het combo van de kerk. De liefde voor muziek leidde er toe dat ze op 13-jarige leeftijd anderhalf jaar zang- en pianoles volgde op de muziekschool in Heerhugowaard. Hier werd haar talent verrijkt met als resultaat een eerste plaats bij de talentenjacht ‘De Grote Prijs’ op haar middelbare school. Een zangeres was geboren.
 
In 2007 deed Jennifer mee met het televisieprogramma ‘Zing jezelf een TMF Award’ op TMF en werd zevende van de honderd deelnemers. X-factor op RTL4 leek dan ook haalbaar en voordat ze het wist, stond ze in de live shows. Een geweldige ervaring die haar leuke optredens en waardevolle connecties opleverde. In 2011 slaagde ze voor de mbo-opleiding Muziek/Artiest aan het Entertainment College in Amsterdam. Een opleiding waarbij de nadruk op zang lag en het diploma een toegangsbewijs vormde om als uitvoerend muzikant aan de slag te kunnen. Als stageopdracht zong en acteerde Jennifer in ‘Water bij de Wibaut’. Een theaterstuk dat zich afspeelt in Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
 
Hoogtepunt van 2012 was de ‘Rabo Spotlight talentenshow’, waar zij mocht optreden onder begeleiding van pianist Cor Bakker. Sinds 2013 speelt Jennifer ook bij musicalvereniging Brassica Musicals in Heerhugowaard. Hier heeft zij al menig mooie rol mogen vertolken, zoals Evita (2013), Nancy in de musical Oliver (2014) en Mevrouw Pot in de musical Beauty & The Beast (2015). De musical Evita werd zelfs genomineerd voor Amateur Musical Awards 2014 in de categorie ‘Beste choreografie’. Tijdens dit gala mocht Jennifer het nummer Buenos Aires zingen en dansen in het DeLaMar theater te Amsterdam.
 
Eind 2013 heeft Jennifer de vooropleiding van theaterschool ‘De Trap’ in Amsterdam gevolgd. En in 2017 trad ze met Karin Bloemen op in het DeLaMar theater in Amsterdam.
 
Verder volgden er in 2017 nog rollen in de musicals Spamalot en The Wiz. Bovendien doet ze dit jaar mee met de bekende televisie talentenjacht The Voice of Holland.
 
Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van ojc Solution. 
dec
12
wo
2018
Voorleesuurtje @ Bibliotheek
dec 12 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
13
do
2018
Fioretti Winterfair @ Fioretti College
dec 13 @ 17:00 – 19:00

Op donderdag 13 december 2018 organiseert het Fioretti College Hillegom voor de tweede maal een Winterfair in Kerstsfeer. De Winterfair is van 17.00 uur tot 19.00 uur in de centrale hal van het Fioretti College aan de Van den Endelaan 5a en is voor iedereen. 

De volgende activiteiten staan op het programma:
– Te koop: Door de leerlingen gemaakte kerstproducten en lekkernijen.
– Te winnen: Een tombola met leuke prijzen, geschonken door Hillegomse winkeliers.
– Te doen: Allerlei workshops, verzorgd door de sector Zorg en Welzijn
– Te beluisteren: Diverse optredens door de schoolband en  leerlingen   

De opbrengst van de Winterfair is dit jaar voor het Goede Doel: Winterkolder. Even geen ziekenhuis, even geen krukken of infuus, even zonder ouders… Even helemaal los! De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert leuke vakantiekampen en een ‘dolle’ familiedag, speciaal voor kinderen en jongeren met kanker.

Het Fioretti College nodigt u van harte naar de school te komen en samen met de jongeren van Hillegom en omstreken deel te nemen aan de Winterfair.

dec
14
vr
2018
Kerstconcert hillegomse muziekschool @ Fioretti College
dec 14 @ 19:30

Vrijdag 14 december geven de leerlingen van de Hillegomse Muziekschool een kerstconcert in het Forum van het Fioretti College. Het beloofd een sfeervolle en gezellige avond te worden met een zeer afwisselend programma.

Al een aantal weken zijn de leerlingen druk bezig met de voorbereidingen van het kerstconcert. Het wordt een programma vol met samenspel met optredens van o.a. een blokfluitensemble en het Hillegoms Muziekschool Ensemble. Ook zal er een koperensemble optreden dat speciaal voor deze avond is samengesteld.

De avond wordt afgesloten door het Kerst Projectorkest. Dit gelegenheidsorkest bestaat uit een grote groep leerlingen die met elkaar twee bekende kerstliederen hebben ingestudeerd.

Na afloop staat er een hapje en een drankje klaar voor iedereen en zorgt de klezmergroep voor gezellige achtergrondmuziek.

Vrijdag 14 december om 19.30 uur staat de deur van het Fioretti College voor iedereen open. De toegang (incl. hapje en drankje in de pauze) is gratis. Voor meer informatie over het kerstconcert en de Hillegomse Muziekschool kunt u kijken op onze website: www.hillegomsemuziekschool.nl

Laat u alvast in de kerststemming brengen en kom luisteren naar dit sfeervolle concert!

dec
15
za
2018
Kerstmarkt @ Hoofdstraat Hillegom
dec 15 @ 10:00 – 16:30

Herdertjestocht
dec 15 @ 18:30 – 19:30
Een avond vlak voor Kerst, donker en koud. Toch zijn er buiten opgewekte kinderstemmen te horen. Een stoet trekt voorbij, zij volgen een lint van duizenden kaarsjes. Wat doen die nu buiten op dit uur? Wie zo’n bonte stoet voorbij ziet trekken, kan zomaar getuige zijn van een herdertjestocht. Een herdertjestocht is een soort speurtocht door je eigen dorp, langs verschillende plaatsen die ingericht zijn als decor van het Kerstverhaal.
 
Zaterdag 15 december zullen meer dan 100 vrijwilligers zich inzetten voor een goed verloop van de kerstwandeling door het centrum van Hillegom. Bijna zestig acteurs, waarvan de jongste nog geen jaar oud, technici en een band werken mee aan de wandeling. Dit jaar start de route vanaf het Henri Dunantplein. Onderweg wijzen bijna 1.000 lichtjes de weg. Langs de route kunnen de wandelaars de levensecht nagespeelde scenes van het kerstverhaal bekijken. Het einde van de route is in de St. Jozef en Martinuskerk waar een band kerstliederen speelt. Hier kan men kerstbrood eten, chocolademelk en of warme gluhwein drinken. Starten kan tussen 18.30 en 19.15 uur vanaf het plein aan het Henri Dunantplein.
dec
16
zo
2018
Kerstconcert koor Eigenwijs @ De Bestemming
dec 16 @ 14:30
Kerstconcert in de Maartenskerk @ Maartenskerk
dec 16 @ 16:00

Op zondag 16 december verzorgt Vocaal Ensemble Hillegom een kerstconcert in de Maartenskerk.

Dit nieuwe koor- ontstaan uit de (Hoeksteen )Cantorij- staat onder leiding van Marcel den Dulk en zal begeleid worden door enkele instrumentalisten op dwarsfluit, hobo, piano en viool.

Kerstliederen van o.a. Tallis, Händel, Sheppard en Rutter, afgewisseld met instrumentale intermezzo’s, zullen ten gehore worden gebracht in de mooie akoestiek van de Maartenskerk.

Kom genieten van de mooiste kerstmelodieën van de Middeleeuwen tot heden.

U bent van harte welkom!

De toegang is vrij. Aanvang 16.00 uur, kerk open vanaf 15.30.

Murphy’s music memories @ Murphy's Law
dec 16 @ 16:00 – 19:00

Zondag 16 december belooft weer een gezellige zondagmiddag/avond te worden met de band New Ambition in Murphy’s Law aan de Hoofdstraat in Hillegom. De band speelt van 16.00 uur tot 19.00 uur met weer een leuke aanvulling op het huidige repertoire: Bakerstreet, Buena Serra, Oh When The Saints, Hello Josephine (versie Scorpions), Personality en nog veel ander nieuw repertoire.

De groep Murphy’s Music Memories bestaat inmiddels uit 4 bands: New Ambition, Good Ol’Boys, Second Half en The Old Strangers. (deze nieuw toegevoegde band speelt 13 januari in ML).

De muziek slaat goed aan bij jong en oud en telkens vult de dansvloer zich ook tijdens de optredens. De toegang is gratis en we verwachten weer een grote en gezellige opkomst bij ons optreden.

Met dank van New Ambition aan ons publiek en aan Bart en Rob van Murphy’s Law.

 

dec
19
wo
2018
Kerst knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
dec 19 @ 14:00 – 16:00

19 december 2018 Kerst knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden).

Voorleesuurtje @ Bibliotheek
dec 19 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
21
vr
2018
Nacht van het licht @ Plein28
dec 21 @ 19:00 – 21:00

De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Na 21 december worden de dagen weer langer en zal er weer meer licht zijn. Op deze bijzondere avond komen wij in Plein28 bij elkaar om de overwinning van het licht over het donker te vieren. Deze viering, Yalda (geboorte), stamt uit de tijd van het Perzische rijk en vindt al eeuwenlang plaats. 

Niet alleen in de Oosterse wereld vindt er een viering van het licht plaats. In de Scandinavische landen wordt op 13 december het Luciafeest gevierd en in oktober vieren de Hindoes Divali, het feest van de duizend lichtjes.

In Hillegom vieren wij op 21 december, van 19.00 – 21.00 uur, de overwinning van het licht over het donker. Het belooft een sprookjesachtige avond vol verhalen, poëzie, lekkernijen en warme ontmoetingen te worden. Een vrolijk, warm, licht samenzijn in de donkere en soms moeilijke decembermaand. Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om te genieten van al het moois tijdens de Nacht van het Licht.

Iedereen die bij deze bijzondere viering in Plein28 aanwezig wilt zijn kan zich aanmelden. Aanmelden kan tot 15 december via e-mail info@plein28.nlo.v.v. Nacht van het Licht. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement, dus wees er snel bij!

 

WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nlof  06-453 415 69 of  raadpleeg de website www.plein28.nl. Hier is het programma te vinden en meer achtergrondinformatie.

Kerstconcerten Hillegomse Harmonie Kapel @ De Bestemming
dec 21 @ 20:00
Hillegom – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december verzorgt de Hillegomse Harmonie Kapel weer een tweetal Kerstconcerten. Het gevarieerde programma zal veel mensen aanspreken.
De HHK zal bij diverse nummers een tweetal vocale solisten begeleiden. In de pauze kunt u gezellig even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie.
De concerten vinden plaats in De Bestemming en beginnen om 20.00 uur (deuren open om 19.30). De toegang is gratis maar u zult wel een toegangskaart moeten reserveren, dat kan via de website www.hhkhillegom.nl
Trenchcoat weer terug op podium @ Solution
dec 21 @ 21:00
Hillegom – Na vele jaren van afwezigheid keert Trenchcoat vrijdag 21 december terug naar Solution (Sportpark De Zanderij). Met een nieuwe drummer en met een nieuwe plaat op zak, die deze avond natuurlijk gespeeld wordt. En omdat Solution vindt dat iedereen die mag horen, is de entree deze avond helemaal gratis. 
 
Het uit Lisse en Hillegom afkomstige Trenchcoat bestaat al meer dan vijftien jaar en speelt vanaf het begin af aan een swingende mix van rock-‘n-roll en rockabilly. De band staat vooral bekend om haar energieke optredens waarbij alles uit de kast wordt getrokken. De pianist speelt met de voeten op de toetsen, de bassist staat meer op zijn contrabas dan erachter en de zanger lijkt een doorlopende aanval van ADHD te hebben. Het leverde de band heel wat uitverkochte zalen op, waarbij het publiek steevast na enkele nummers massaal stond te dansen. De laatste jaren heeft de band een wat duisterder sound, maar er kan nog altijd flink gedanst worden tijdens een optreden
 
Verwacht als van ouds spetterende en stampende Heavy-Swing, Jazz en Rock ’n Roll van deze 9-koppige band die van elk optreden weer een ware feestavond weet te maken. Naast het nieuwe album, worden ook de oude klassiekers zeker niet vergeten.
 
Solution is deze avond geopend vanaf 21.00 uur.
dec
22
za
2018
Kerstconcerten Hillegomse Harmonie Kapel @ De Bestemming
dec 22 @ 20:00
Hillegom – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december verzorgt de Hillegomse Harmonie Kapel weer een tweetal Kerstconcerten. Het gevarieerde programma zal veel mensen aanspreken.
De HHK zal bij diverse nummers een tweetal vocale solisten begeleiden. In de pauze kunt u gezellig even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie.
De concerten vinden plaats in De Bestemming en beginnen om 20.00 uur (deuren open om 19.30). De toegang is gratis maar u zult wel een toegangskaart moeten reserveren, dat kan via de website www.hhkhillegom.nl
dec
23
zo
2018
Kerstconcert Symphoenix @ Maartenskerk
dec 23 @ 15:00

Hillegom – Zondag 23 december a.s. geeft blazersensemble Symphoenix een kerstconcert in de Maartenskerk. Het belooft weer een mooi concert te worden. Dirigent Rob Draijer heeft een afwisselend programma samengesteld.

Voor de pauze speelt Symphoenix kerstmuziek in diverse stijlen van traditioneel Engels tot kerst met een Caribisch sausje. Na de pauze wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te zingen. Kortom: dé perfecte manier om vlak voor Kerstmis helemaal in de goede sfeer te komen.

Het concert begint om 15:00 uur. De Maartenskerk is open vanaf 14:45 uur en de toegang is gratis.

Rockend de Kerst in @ Murphy's Law
dec 23 @ 21:00
Hillegom – Vlak voor de Kerstdagen nog even helemaal los? Het kan zondag 23 december vanaf 21.00 uur bij Café Murphy’s Law (Hoofdstraat 198). De rock(cover) bands Snare en Redesion zorgen ervoor dat de Kerstdagen stevig worden ingeluid met een avond vol afwisselende livemuziek. Met natuurlijk ook een paar speciaal ingestudeerde kerstnummers. De Christmasrock is gratis toegankelijk. 
 
Snare maakt swingende en krachtige in your face no nonsens rock, hardrock, punk, en melodieuze muziek. Invloeden van de nog jonge bandleden zijn onder andere Rage against the machine, Black Peaks, Audry Horne, Royal Republic, Gojira, In this moment, Alter Bridge, en nog veel meer. De energieke optredens laten zien dat Snare net even anders is dan de meeste bands. 
 
Redesion is een coverband in de meest brede zin van het woord. De band is gebouwd op het fundament van metalband Esion, die de afgelopen 20 jaar op veel podia gespeeld heeft. Inmiddels hebben de heren wat wilde haren verloren en hebben ze er 2 jaar geleden voor gekozen om zich te richten op Classic Rock. Deze diehard rockfans richten zich nu op kleine podia, kroegen en zelfs feesten en partijen.
 
Met een repertoire van 2,5 uur (and still growing) variërend van Dire Straits, The Doors tot Smashing Pumpkins en Metallica zal het voor iedereen een feest der herkenning worden.
dec
29
za
2018
OudejaarsKlaverjastoernooi @ Het Eiland
dec 29 @ 13:30

Zaterdag 29 december vindt weer het jaarlijkse oudejaarstoernooi plaats, georganiseerd door de klaverjasclub Beinsdorp. Het toernooi, in het dorpshuis “Het Eiland” aan de Rietkraag 5 te Beinsdorp, begint om 13:30 uur. Aansluitend volgt er een loterij met mooie prijzen. Inschrijven kan vanaf 13:00 uur. De kosten van deelname aan het klaverjassen zijn 4,00 euro per persoon. Er wordt op zijn “Amsterdams” en individueel in 4 ronden geklaverjast. Vooraf aanmelden is niet nodig. Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Marga Nieuwendijk, 06-81715117 of Bert Teeuw, 06-27578093. Mailen kan ook naar klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl

dec
30
zo
2018
Sportpubquiz @ Murphy's Law
dec 30 @ 14:00

Hillegom – Wie zijn dé sportkenners van Hillegom en omstreken? Die vraag wordt zondag 30 december beantwoord in café Murphy’s Law in Hillegom, waar een pubquiz wordt gehouden die geheel in het teken staat van sport. Het evenement is een jaarlijkse traditie in de winterstop. De komende editie is de negende op rij.

De quiz wordt gespeeld in teams van vier personen. Zij mogen de hersens kraken over een keur aan vragen, afbeeldingen en geluidsfragmenten. Het team dat wint, ontvangt een sportieve prijs.

Teams kunnen zich aanmelden door een e-mail met de teamnaam te sturen naar sportquizhillegom@hotmail.com. De quiz begint om 14.00 uur en duurt de hele middag. Meedoen kost 10 euro per team. Er is in Murphy’s Law (Hoofdstraat 198) plek voor 25 teams.

jan
2
wo
2019
Nieuwjaarsreceptie Gemeente @ Gemeentehuis
jan 2 @ 19:00 – 21:00

Hillegom – Burgemeester Arie van Erk nodigt u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Deze is op woensdag 2 januari 2019 van 19.00 uur tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Hoofdstraat 115 in Hillegom.

Uitreiking Hillegomse Hangkous
Volgens traditie wordt op deze avond de Hillegomse Hangkous uitgereikt aan de vrijwilliger en de mantelzorger van het jaar 2018. De kanjer van het jaar 2018 wordt ook in het zonnetje gezet.

jan
4
vr
2019
‘Glow in the dark’ sportinstuif @ Fioretti College
jan 4 @ 13:00 – 16:00

Sportinstuif voor kinderen van 4 t/m 15 jaar in de sportzaal van het Fioretti colege Hillegom.

We starten om 13.00uur met de activiteiten en het einde is om 16.00uur. De zaal is open vanaf 12.30uur. Kom in een opvallende outfit want we gaan sporten in blacklight.
Dit keer is er voetbal, dans, korfbal, basketbal, kickboksen en nog een andere leuke sport.

Onze activiteiten zijn ook te volgen op Facebook(HIB), Instagram en Twitter waar je ook kunt inschrijven via de link. Aanmelden bij de zaal kan ook en de kosten zijn 3 euro per deelnmer.

jan
8
di
2019
Computerhulp-Inloop Open Hof @ Open Hof
jan 8 @ 13:00 – 16:00

Op dinsdag 8 januari wordt er bij Open Hof weer computerhulp aangeboden. Elke 2de dinsdag van de maand bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom bij de Computerinloop van Open Hof aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom. Heeft u vragen op het gebied van computer/tablet, printer, internet, wifi en telefonie e.d. kom dan gerust langs. De koffie of thee staat klaar. Ook is er WordPress assistentie beschikbaar, dus loopt u tegen een probleem met uw WordPress website aan dan kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige WordPress expert.

jan
12
za
2019
Frénk en Frencken @ Kulturele Raad
jan 12 @ 20:30 – 22:00

Een avond met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen. 

Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn aan elkaar gewaagd. Zij publiceerde de veelgeprezen bundel Leven in het Lied, waarvoor ze kleinkunstcollega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn ondervroeg over hun meest dierbare eigen lied. Ook toerde Mylou door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’
 
Frénk presenteerde in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding in zijn woonplaats Hillegom veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie werd een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk.
 
Op 12 januari geven Frénk & Frencken (ook in het dagelijks leven partners) een speciale voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze.

Zaterdag 12 januari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
jan
13
zo
2019
Alice in Verwonderland @ Kulturele Raad
jan 13 @ 14:30 – 16:00

Eigenwijze Alice wil weten hoe de wereld in elkaar zit. Ze houdt niet van sprookjes en fantasie. En dan ineens verschijnen er twee zingende konijnen aan haar bed. Erachteraan! Alice tuimelt door een hol naar Verwonderland en valt daar van de ene verbazing in de andere. Bestaat Verwonderland echt? Alice wordt gespeeld met live muziek, geluidseffecten en een speciale rol voor de ouderwetse overheadprojector, waardoor met prachtig getekende sheets Verwonderland ontstaat. De kinderen helpen Alice op haar reis. 

Zondag 13 januari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad

jan
19
za
2019
Kinderbingo @ Speeltuin Kindervreugd
jan 19 @ 18:30 – 20:00

19 januari kinderbingo 18.30 uur tot 20.00 uur ( 4 – 10 jaar).

feb
6
wo
2019
Workshop ‘Besturingssysteem Apple (IOS)’ @ Plein28
feb 6 @ 10:00 – 12:00

Hillegom – De Computerinstuif van Plein28 is dé plek waar men elke woensdagochtend vrij kan binnenlopen met vragen over de computer, tablet of smartphone. Er zijn meerdere vrijwilligers en ambassadeurs van SeniorWeb beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Elke eerste woensdag van de maand wordt er een workshop gegeven.

Op woensdag 6 februari wordt door gastheer Mark van Stein een workshop gegeven over het gebruik van besturingssysteem Apple (IOS) voor uw mobiele telefoon (iPhone) en tablet (iPad). Er is ook gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Neem daarom vooral ook eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon mee (en vergeet ook de snoertjes niet).

Deze workshop vindt plaats op woensdag 6 februari van 10:00 tot 12:00 uur. Locatie: Leer- en ontmoetingscentrum Plein28, Henri Dunantplein 28, Hillegom.

Voor meer informatie en/of vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28: m.pots@welzijnskompas.nl / 06 – 40644805. Of kijk voor meer informatie op: www.seniorweb.nl/ www.plein28.nl.

feb
10
zo
2019
Vlooienmarkt @ De Vosse
feb 10 @ 16:57 – 17:57

Zondag 10 februari a.s. wordt een grote rommelmarkt gehouden in  Sportcentrum de Vosse te Hillegom. In deze sportaccommodatie wisselen die dag weer vele gebruikte goederen, na het loven en bieden, van eigenaar. 

Zelf deelnemen is ook mogelijk, zie de website www.mikki.nlvoor het huren van een kraampje.

De vlooienmarkt is open van 10.30 tot 16.00 uur en de toegang bedraagt 2,50 p.p (kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben vrij entree).

Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen naar: organisatieburo MIKKI, 0229-24 47 39 of 24 46 49. Of kijk op internet: www.mikki.nl.

feb
11
ma
2019
Informatie avond over de vrijwilligersverzekering @ Raadzaal
feb 11 @ 20:00 – 21:30

Schade tijdens vrijwilligerswerk of mantelzorg… wat nu?
Bent u vrijwilliger bij bijvoorbeeld een vereniging, mantelzorger of maatschappelijk stagiair binnen de gemeente Hillegom, Lisse of Teylingen? Weet u dan ook dat de gemeente de Basis-Plus vrijwilligersverzekering heeft afgesloten bij Centraal Be- heer?

Graag nodigen wij u uit om naar onze informatiebijeenkomst te komen, u weet dan precies waar u aan toe bent en komt niet voor verrassingen te staan.

Informatieavond
Caroline Koekenbier van Centraal Beheer vertelt u meer over de verzekering, na- tuurlijk beantwoordt zij ook al uw vragen.

Datum: Maandag 11 februari 2019
Tijdstip: Inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 21.30 uur

Plaats: Raadzaal gemeentehuis Lisse, Heereweg 254

Parkeren: Gelegenheid tot (gratis) parkeren is er tegenover het gemeentehuis en langs de Heereweg, op sommige plaatsen heeft u een parkeerschijf nodig

Aanmelden
Wij hopen dat u komt! Wilt u zich uiterlijk 4 februari 2019 aanmelden via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl? Graag daarbij ook vermelden bij welke organisatie u als vrijwilliger bent aangesloten * (dit geldt niet voor mantelzorgers).

Vragen?

Tot slot, op de websites van de drie gemeenten kunt u zich alvast inlezen over dit onderwerp en wellicht hierop uw vragen baseren voor die avond. Heeft u nog vra- gen over de informatieavond? Mail ze dan gerust naar verzekeringen@hltsamen.nl

feb
12
di
2019
Computerhulp bij Open Hof @ Open Hof
feb 12 @ 16:51 – 17:51

Op dinsdag 12 februari wordt er bij Open Hof computerhulp aangeboden. Deze hulp is gratis en elke 2de dinsdag van de maand bent u tussen 13.00 en 16.00 uur welkom aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom.

Heeft u vragen op het gebied van computer, tablet, printer, internet, wifi en telefonie e.d. kom dan gerust langs. De koffie of thee staat klaar. Ook is er WordPress assistentie beschikbaar, dus loopt u tegen een probleem met uw WordPress website aan dan kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige WordPress expert. Open Hof wil aandacht voor samenzijn en laten zien dat we elkaar kunnen helpen.

feb
13
wo
2019
Valentijn knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
feb 13 @ 14:00 – 16:00

13 februari Valentijn knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden)

 

feb
16
za
2019
Zonder zin kan het ook @ Kulturele Raad
feb 16 @ 20:30 – 22:00

Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

Zaterdag 16 februari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
feb
17
zo
2019
Koning van Katoren @ Kulturele Raad
feb 17 @ 14:30 – 16:00

Een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan. 

Zondag 17 februari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)