Thema avond over begaafdheid

  Wanneer:
  31 maart 2021 @ 19:30 – 21:30
  2021-03-31T19:30:00+02:00
  2021-03-31T21:30:00+02:00
  Waar:
  Online
  Kosten:
  €10-
  Contact:

  Informatie avond voor ouders en leerkrachten van jonge meisjes met een vermoeden van ontwikkelingsvoorsprong. Vroegtijdig bewust worden van kenmerken van begaafdheid, voorkomt afglijden en onderpresteren. En daar een leven lang onder lijden.
  Hoogbegaafde jongens die het moeilijk hebben laten dat zien in hun gedrag en worden daardoor beter geholpen.
  Maar wat doen meisjes? Meisjes passen zich aan, vallen niet meer op en verdwijnen daardoor van de radar. Met gevolgen uiteraard; hulpeloosheid en ontmoediging nemen toe.
  Veel ouders kennen de super enthousiaste gretige driejarige dochter met haar voortdurende vragen naar meer. Hoe is dat te rijmen met dat apathische meisje een paar jaar later?
  Begaafde meisjes spelen onbewust mentale spelletjes waarmee zij zichzelf omlaaghalen. Hierdoor presteren zij minder, maar is hun latere prestatieniveau ook lager, met alle gevolgen voor uitblijven van maatschappelijk succes.
  Voor meisjes is het belangrijke dat hun aanleg vroegtijdig gezien en aangemoedigd wordt zodat ook zij hun echte volle potentie durven omarmen en er sterke, evenwichtige, vrouwen uit hen kunnen groeien.
  Deze avond is voor alle ouders en leerkrachten van jonge kinderen met een vermoeden van ontwikkelingsvoorsprong. Hoe vroeger ouders en leerkrachten bewust worden van kenmerken van begaafdheid, hoe beter en passender zij kunnen reageren op wat hun kind nodig heeft. Hiermee vergroot je de kans op evenwichtige groei en een emotioneel rijk leven. En voorkomt het afglijden van zelfrespect, depressie en psychosomatische klachten.
  We bespreken kenmerken van begaafdheid, hoe dit te signaleren. Wat begaafde kinderen nodig hebben om te groeien.
  Met veel praktische, handige tips.
  En we gaan dieper in op meisjes en leren wat we het beste kunnen doen om te zorgen dat zij NIET onderduiken.

  Deze thema-avond zal online worden gehouden. Deelnamen: €10,00. Dit is de Webinar, plus hand-out en gezamenlijke informatie achteraf in je mail. Inschrijven op https://www.licht-op-talent.nl/contact/ of info@licht-op-talent.nl.