Hillegomse Healthtour

  Wanneer:
  1 oktober 2022 @ 12:00 – 17:00
  2022-10-01T12:00:00+02:00
  2022-10-01T17:00:00+02:00
  Waar:
  Diverse locaties in Hillegom
  Kosten:
  Gratis
  Contact:
  Annemiek Cornelissen
  0651841259

  HILLEGOM- Op zaterdag 1 oktober wordt er voor de eerste keer in Hillegom een Healthtour georganiseerd, waar alle inwoners van Hillegom gratis aan deel kunnen nemen. Het betreft een initiatief van AC Media & Events en Healthy Hillegom. Voor het evenement hebben 15 bedrijven zich aangemeld en zij zullen sportieve en gezonde activiteiten bieden. De healthtour gaat om 12.00 uur van start en zal tot 17.00 uur duren. Deelname aan de tour is een must om Hillegom op het gebied van sport en gezondheid nog beter te leren kennen.

  Er is een kaartje gemaakt, waarop de locaties die aan de Healthtour meedoen staan vermeld. De deelnemers mogen de route zelf bepalen, afhankelijk van hun eigen interesse. De locaties bieden informatie, proeflessen en andere activiteiten. Het is leuk om alle locaties te bezoeken, maar het is zeker geen moeten.

  • Yogastudio Timelezz aan de Haarlemmerstraat 5 biedt de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in haar bedrijf en mee te doen met een yogales van 12.30 tot 13.15 uur.
  • Fit4lady aan de Meerstraat 7b geeft proeflessen en voor wie dat op deze dag niet lukt om mee te doen zijn er vouchers aanwezig.
  • Yvolotion aan de Leidsestraat 130 wil de bezoekers graag rondleiden en heeft om 15.00 uur en EMS training op het programma staan. Ook krijgen de deelnemers hier een bidon.
  • Bij Sportplaza aan de Stationsweg 47a kan men op deze dag van 13.00 tot 13.45 uur een zumbales volgen en van 14.00 tot 14.45 uur Pilates.
  • Paramedisch Centrum Bollenstreek aan de Satelietbaan 14 e heeft drie bedrijven onder een dak, namelijk Podologiepraktijk Bollenstreek, Feetcare Medisch Pedicure en Praktijk voor Psychotherapie, Coaching en Ortomoleculair Voedingsadvies. Hier kunnen de deelnemers vrijblijvend rondkijken en vragen stellen. Ook is er mogelijkheid tot een voeten check/apk, loopanalyse en kan men meedoen aan een workshop “Kom in verbinding met je rust door je ademhaling”.
  • Nissa Café aan de Hoofdstraat 134 heeft speciaal voor deze Healthtour een heerlijk lunchgerecht en een smoothie op het menu staan.
  • Speciaal voor de tour stelt Welzijnskompas Hillegom haar ontmoetingscentrum Plein 28 aan het Henri Dunantplein open en nodig de inwoners uit om een kijkje te komen nemen. Er wordt verteld wat er allemaal te doen is. De activiteiten van deze organisatie draaien om ontmoeten, samen doen en samen leren. De drempel is laag, iedereen is welkom van jong tot oud. Voedingsdeskundige Esma Mejdoubi-Plessius biedt een mini health check aan om erachter te komen hoe de (lichamelijke) gezondheid ervoor staat. Verder kunnen geïnteresseerden een positief gesprek voeren met een van de Welzijnsadviseurs. Voor iedereen is er een goodiebag. De Groeituin, aan de oude Beek Hillegom die ook onderdeel is van Welzijnskompas schotelt de mensen verse soep voor, gemaakt van groenten uit eigen tuin. A
  • strid de Haas van Voor jezelf loopbaancoaching  krijgt een plekje bij Fit4lady. Zij vindt het belangrijk de mensen te attenderen op gezond werken en overbelasting te voorkomen door te werken vanuit je talenten. Daar gaat zij op deze dag het een en ander over vertellen en ze heeft ook een leuke goodiebag en een test.
  • Pauline de Bok laat de mensen kennismaken met haar microboerderij bij haar woning aan de Vondelwende 7, waar zij een mooie kraam gaat inrichten. In de microboerderij kweekt zij op biologische wijze zogenaamde microgroenten. Hier wil ze graag uitleg over geven. Uiteraard zijn de producten aanwezig.
  • Squash Hillegom Weerlaan 11 Hillegom heeft zich ook aangemeld voor dit mooie evenement. Doe je sportkleding aan en dan is er mogelijkheid om op deze dag een partijtje squash te spelen.
  • Total Relaxation Hoofdstraat 125 c Hillegom is een gezonde en sportieve locatie, waar men grondingsworkshop, ademhalingscursussen, ontspanning kan krijgen, maar q gong lessen en massages. Daarnaast zijn er nog aortascans mogelijk en (pret)echo’s. Dit bedrijf houdt op deze dag open huis.
  • Aarts Sport Abellalaan 82 Hillegom geeft op deze dag diverse demonstraties.
  • Tot slot is het mogelijk om Petra Meiburg te bezoeken aan het Kerkplein 6. Zij biedt twee korte workshops aan van een half uur van 13.30–14.00 uur geleide meditatie/visualisatie met als thema ‘jouw fysieke lijf’ en van 15.30-16.00 uur een bodyscan: ‘Hallo lijf’. En verder kunnen mensen bij haar naar binnen lopen voor een mini-energie-check over hun fysieke of mentale gezondheid of een individuele body-scan.

  Wie mee wil doen of informatie wil over deze mooie Healthtour kan contact opnemen met AC Media & Events: info@ac-media.nl of 0651841259.