Alzheimer Cafe in Bloemswaard

1 min leestijd

Hillegom – De derde dinsdag van de maand, 17 januari 2023 van 19.30 tot 21.00 uur is er een Alzheimer Café in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3 in Hillegom. Inloop vanaf 19.00 uur. Dit is een andere locatie dan vorig jaar!

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Het onderwerp in januari is: ‘vergeetachtig of last van dementie!?’ We gaan deze avond in gesprek met arts specialist ouderenzorg Marcel Knop over de eerste signalen, het stellen van de diagnose en de verschillende vormen van dementie. Ook praten we over het belang van een tijdige diagnose, mogelijke medicijnen tegen bepaalde verschijnselen en het tijdig regelen van ondersteuning.

Door eigen ervaringen te delen en vragen te stellen gaat iedereen na afloop met nieuwe informatie en ideeën naar huis . De toegang is altijd gratis inclusief koffie en thee.

Vooraf aanmelden mag, maar hoeft niet. Wel geldt: vol is vol. Aanmelden liefst per Email: acbollenstreek@gmail.com en anders inspreken per telefoon: 06 23 28 12 33.