Corona herhaalprik vanaf 12 januari wekelijks in Nexus

1 min leestijd

Hillegom – Op donderdag 12, 19, 26 januari en 2 februari kun je tussen 12.00 en 16.00 uur een corona herhaalprik halen in activiteitencentrum Nexus op Sportpark De Zanderij in Hillegom. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op deze tijdelijke pop-up vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden aan de Van de Endelaan 7. Makkelijk en dichtbij.

Je kunt een herhaalprik krijgen als je 12 jaar of ouder bent en de basisserie coronaprikken hebt afgerond. Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste coronaprik of coronabesmetting had. Heb je na 19 september 2022 al een herhaalprik gekregen? Dan kan je niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent dan al voldoende beschermd.

Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie en controleer voor vertrek de actuele openingstijden op www.ggdhm.nl/coronavaccinatie. Daar vind je ook meer informatie over de basisserie en de herhaalprik.

Bescherming op peil brengen
Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meerdere varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen.

Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

Tekst: Hecht GGD Hollands Midden