Herdertjestocht Hillegom 2022

1 min leestijd

Hillegom – In aanloop naar Kerstmis vertellen de vier Hillegomse kerken op zaterdag 17 december samen voor de zesde keer het kerstverhaal met de Herdertjestocht. Langs een verlichte route door het centrum van Hillegom beelden ruim 60 acteurs verschillende taferelen uit het Kerstverhaal uit.

In 2011 sloegen de kerken de handen ineen, om samen op een laagdrempelige manier het kerstverhaal onder de aandacht te brengen. Tweejaarlijks organiseren zij sindsdien de Herdertjestocht, waarbij bezoekers van alle leeftijden (opnieuw) kennis maken met het kerstverhaal. Hoewel de verhaallijn al eeuwenlang vaststaat, is de route van de tocht iedere editie toch weer even anders. De lichtjes en taferelen in de donkere avond zorgen voor een gezellige sfeer. Dat het evenement een succes is, blijkt wel uit het feit dat de editie van 2018 ruim 1.000 bezoekers trok.

Dit jaar start de Herdertjestocht op 17 december tussen 18u en 18.45u op het Henri Dunantplein en leidt langs alle vier de kerken. Onderweg zorgen verkeersregelaars voor de veiligheid en indien nodig staat de EHBO gereed. De Herdertjestocht eindigt na ongeveer drie kwartier in de St. Jozef en Martinuskerk. Na een bezoek aan het Kindeke Jezus, wacht in de kerk wat lekkers te eten en drinken. Het Koor DIRK uit Lisse zorgt voor een muzikale omlijsting.