Nationale Open Imkerijdagen op 9 en 10 juli!

1 min leestijd

Hillegom – Op de Open Imkerijdagen van imkerij Weerlanerpolder krijgt u uitgebreide informatie over het nut en belang van honingbijen en wilde bijen. Kunnen kinderen zelf honing tappen en bamboe zagen voor bijenhotels. Er is verse voorjaars- en Hoftuinhoning te koop, heerlijke mede diverse honingproducten en vele mooie planten.

Met de planten kan eenieder in zijn tuin of balkon een oase voor vlinders en bijen creëren, waarmee je de overlevingskansen van bijen, vlinders en hommels eenvoudig kunt bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de versterking van de biodiversiteit. “Wilde en honingbijen en insecten zijn ontzettend belangrijk voor onze natuur én voor ons voedsel. Maar helaas worden ze bedreigd”, zegt imker Meinhard van de Reep van Imkerij Weerlanerpolder. “Zonder de bestuiving door bijen en andere insecten zouden we geen appels, peren, kersen, aardbeien, koffie of chocola hebben.”

Op de open dagen vertelt imker Meinhard van de Reep alles over wilde en honingbijen en het belang van deze dieren voor onze natuur.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom op de gratis Open Dagen van de imkerij: Zaterdag en zondag 9 en 10 juli van 11-16.00 uur. De imkerij is gelegen in de Weerlanerpolder, vanaf de Oude Weerlaan via het wandelpad richting Manege en Oosteinderlaan.