Expositie Marjoke Schulten

1 min leestijd

Hillegom – 2 e Pinksterdag 6 juni om 14.00 uur zal de Rotterdamse kunstenares Marjoke Schulten een lezing geven bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. De lezing staat in het teken van de expositie “Onderweg” welke ook in de galerie te zien is.

Onderweg zijn, weg van hier, naar bestemming onbekend, op avontuur; daar gaat het werk van Marjoke Schulten over. Zij vliegt en vaart, met reisgenoten of alleen. Deze reis, en bovenal de zeppelins, raketten en onderzeeboten waarmee de reis wordt afgelegd, wordt beeldend vastgelegd in de werken op papier, digitale tekeningen en ruimtelijke objecten.

De kunstenares werd door galeriehoudster Denise van der Zande benaderd voor een thematentoonstelling rondom de tulp . “Daar heb ik toen een werk voor gemaakt en dat smaakte naar meer. Vervolgens heb ik nog een aantal prenten rond tulpen gemaakt en die zijn op deze expositie te zien. Het was een behoorlijke overgang, omdat het werk dat ik het afgelopen jaar maakte, vooral met ruimteschepen, zeppelins en onderzeeboten te maken had. Ik fantaseer hoe ik met deze voertuigen op avontuur ga. De overstap naar tulpen was best even zoeken. Ik vond de verbinding in de tulpenvazen. Hier zie je ook een ritme en herhaling van vormen die mij ook fascineert bij de constructie van ruimteschepen.”

Marjoke Schulten is in 1993 afgestudeerd aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam, in de afstudeerrichting grafiek. Sinds 1991 werk zij op haar atelier op het Noordereiland in Rotterdam. Meer informatie over de lezing, expositie, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl