Overdracht haven aan Watersportvereniging Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Een aantal inwoners van Hillegom heeft het initiatief genomen om een watersportvereniging op te richten. Per 1 juli 2022 wordt de haven door de gemeente verhuurd aan Watersportvereniging Hillegom. Hiermee krijgt de vereniging het beheer over de haven en kan de al eerder ingezette lijn van verbeteringen voortgezet worden. Het initiatief ziet de gemeente als een uitgelezen kans om het beheer van de haven nog verder te verbeteren.

Mensen die nu hun boot in de haven hebben liggen en die voldoen aan de regels (bijvoorbeeld maximale maat en staat van onderhoud), komen in aanmerking voor een vaste ligplaats. Bij een vaste ligplaats hoort het lidmaatschap van de vereniging en jaarlijks liggeld. Ook mensen zonder ligplaats kunnen lid worden.
Wethouder Maarten Dijkshoorn: “Het is mooi om te zien dat er vanuit inwoners wordt meegedacht met het verfraaien van de haven. Ik ben blij met de oprichting van deze watersportvereniging. Een mooie haven straalt ook uit op de rest van ons dorp.”

De watersportvereniging heeft ambities om de faciliteiten in de haven te verbeteren. Een mooie haven trekt passanten. Voor hen is er ook plaats in de haven.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Watersportvereniging Hillegom via info@WSVHillegom.com Het is belangrijk om daarbij de naam, adres, telefoon en foto van de boot te vermelden. Eigenaren van boten die nu in de haven liggen en geen gebruik willen maken van een vaste ligplaats en/of niet voldoen aan de regels, kunnen tot uiterlijk 1 juli 2022 blijven liggen.

Tekst: gemeente Hillegom