Vergroen je straat

1 min leestijd

Hillegom – WelzijnsKompas nodigt inwoners van Hillegom en Lisse uit om met de buurt de handen ineen te slaan en zo samen te zorgen voor (nóg) meer groen in de straat. De eerste 20 straten uit Hillegom en Lisse die zich aanmelden, ontvangen een bedrag van 50 euro voor plantjes, bollen en zaden. Organiseer een groenactiviteit in de straat en ga aan de slag. Haal bijvoorbeeld een gratis zakje bloemenzaad op. Waar? Zie voor meer info: https://voerdebijbij.nl/

Organiseer met straatgenoten een ‘voortuin plantdag’, lentepoets of stekjes ruilmiddag. Ga tegels wippen uit je tuin, begin een ‘mini planten bieb’ of start een wedstijd Wie heeft de mooiste tuin’. Zo zijn er nog veel meer ideeën om samen met je buren aan de slag te gaan met (meer) groen in de straat. Zorg samen voor meer biodiversiteit, mooie ontmoetingen én een kleurrijke straat waar je je thuis voelt.

Doe ook mee!
De eerste 20 straten die zich aanmelden ontvangen van WelzijnsKompas een bijdrage van 50 euro voor plantjes, bollen en zaden. Voor aanmelden of meer info kan contact worden opgenomen met buurtwerker Carlijn French via info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100.