Upcycle Lab in Plein28

1 min leestijd

Hillegom – Zuinig met materialen omgaan, hergebruiken en repareren van spullen, dat is goed voor het milieu en is ook nog eens heel leuk. Naast het Repair Café, Het Naaiatelier en het plantenasiel start Plein28 nu ook het Upcycle Lab. In het lab worden nieuwe dingen gemaakt van bestaande of wegwerpmaterialen.

Workshops
Activiteitenbegeleider Caroline vertelt enthousiast over de mogelijkheden van het Upcycle Lab. “Het meest duurzame wat je kunt doen is zo weinig mogelijk nieuwe spullen kopen. In het lab laten we zien hoe je van jouw eigen (oude) spullen weer iets moois kunt maken. Je bent vrij om zelf aan de slag te gaan. We gaan binnenkort ook workshops geven. Mocht je zelf een leuk idee hebben, dan horen we dat graag.”

Gereedschapbieb
Tijdens de openingstijden van het Upcycle Lab is ook de gereedschapbieb geopend; gereedschap lenen in plaats van zelf aanschaffen. Op een ander moment gebruik maken van de bieb kan ook. Bel of mail dan naar Plein28 en de gereedschappen worden klaar gelegd om op te halen. Telefoon: 0252-521610, mail: plein28@welzijnskompas.nl.

Welkom in het Lab
Het Upcycle Lab is dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 geopend. Aanmelden is niet nodig. De thema’s en data van de workshops (en aanmeldformulier) staan binnenkort op www.plein28.nl Bezoek voor meer activiteiten ook www.plein28.nl