Taalcafé Hillegom geniet van zonnig Keukenhof

1 min leestijd

Hillegom – Afgelopen dinsdag 12 april zijn de deelnemers van het Taalcafé Hillegom naar Keukenhof geweest om namen van bloemen te leren. Het uitje werd gesponsord door Het Huis van Tante Trees, Green Garden Hillegom en Kwekerij Siem Munster uit de Wieringermeer.

Rond het middaguur vertrok een groep van 25 Hillegommers, oorspronkelijk uit de landen Syrië, Irak, Montenegro, Eritrea, Colombia, Vietnam, Engeland, Roemenië, Afghanistan en Bulgarije, vanaf de Bibliotheek Hillegom richting Keukenhof. Zij genoten daar van de bloemenpracht en het heerlijke weer. Ze beklommen de molen om het uitzicht te bewonderen. Het Taalcafé Hillegom kijkt terug op een geslaagd uitje.

Het Taalcafé Hillegom is iedere dinsdag (behalve schoolvakanties) van 13.00 – 14.30 uur in de Bibliotheek van Hillegom. Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken is welkom.

Vrijwilligers gezocht
Het Taalhuis begeleidt in Hillegom al tientallen mensen dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers. Maar de vraag groeit. De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwillige Taalcoaches. Een taalcoach heeft wekelijks taalontmoetingen met iemand met een taalachterstand om op een informele manier Nederlands te oefenen. Aanmelden als vrijwilliger kan via taalpunthillegom@bibliotheekbollenstreek.nl of www.bibliotheekbollenstreek.nl/vrijwilliger. Hier is ook meer informatie te vinden.