Zaaidagen bij Imkerij Weerlanerpolder

2 min leestijd

Hillegom – Imkerij Weerlanerpolder organiseert open dagen op 23 en 24 april. In het kader van de Nationale Zaaidagen zijn er ook plantenpakketten te koop met een gratis bijenhotel. Dit alles voor een bloeiende Bollenstreek.

Op de open dagen van imkerij Weerlanerpolder krijgt u uitgebreide informatie over het nut en belang van honingbijen en wilde bijen. Ook kunnen kinderen zelf honing tappen en bamboe zagen voor bijenhotels. Er is honing te koop en vele mooie planten. Zo kan ieder in zijn tuin een oase voor vlinder en bijen creëren, wat de overlevingskansen van bijen, vlinders en hommels vergroot en zo een bijdrage levert aan de biodiversiteit.

“Wilde bijen zijn ontzettend belangrijk voor onze natuur én voor ons voedsel. Maar helaas worden ze bedreigd”, zegt imker Meinhard van de Reep van Imkerij Weerlanerpolder. “Zonder de bestuiving door bijen en andere insecten zouden we geen appels, peren, kersen, aardbeien, koffie of chocola hebben.” Daarom doen een aantal Hillegomse organisaties een oproep aan alle bewoners in de regio om hun tuinen ‘bijvriendelijker’ te maken. Meinhard: “Dat kan heel eenvoudig door de aanplant van planten en bloemen die bijvriendelijk zijn en ook nog zorgen voor een fleurige tuin. Door al die kleine oases van planten en bloemen wordt het voor de bedreigde insecten eenvoudiger om te overleven. Zo kan iedereen dus bijdragen bij aan het versterken van de biodiversiteit in zijn eigen leefomgeving.”

Rabobank ondersteunt de actie, vertelt Els van Oosten. “Als bank hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel. In ons dagelijks werk ligt de focus echt op duurzaam wonen en ondernemen. En vanuit onze coöperatieve mentaliteit dragen wij bij aan allerlei projecten die een duurzame samenleving dichterbij brengen. Ook aan deze actie leveren wij graag onze bijdrage. Voor de eerste vijftig bestellingen die binnenkomen, stellen wij een gratis bijenhotel ter beschikking. Met de planten en het bijenhotel willen wij zo de tuinen in Hillegom, Teylingen en Lisse meer kleur geven en de bijen en vlinders meer levenskansen!” Heb je interesse in deze actie? Ga dan naar de website: www.natuurlijkhillegom.nl en bestel je pakket. Je kunt online bestellen en betalen. Telefonisch bestellen kan ook via het volgende nummer: 06 – 493 857 34.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom op de open dagen van de imkerij: Zaterdag en zondag 23 en 24 april van 11-17.00 uur. De imkerij is gelegen in de Weerlanerpolder, aan het wandelpad richting Manege.