Bloemenkriebels bij buurtvereniging Stationshof

1 min leestijd

Hillegom – Het was een heel bijzonder weekend voor buurtvereniging Stationshof ! De commissieleden van de buurtvereniging waren zaterdag 2 april te vinden op een narcissenveld vlakbij Keukenhof. Op de knieën vulden zij vele bakken met narcissenkoppen . Er stond een koude wind, maar gelukkig was het droog.

Het team was zeer professtioneel en daardoor ging het sneller dan gedacht. De oogst werd naar het clubgebouw van de Jeu de Boules vereniging gebracht voor de volgende dag. Onder de noemer ‘bloemenkriebels’ maakten de commissie en buurtbewoners slingers van de bloemen. Na de koudste nacht van 4 op 5 april sinds 1909 kwam zondagochtend gelukkig de zon toch tevoorschijn. Vanaf tien uur was de commissie in de weer om alles gezellig aan te kleden, voor koffie en thee te zorgen.

Buurtbewoners Petra, Marjo, Lisette en Jeannette vormden een ijzersterk kwartet en regen flink wat bloemenslingers. Maar ook de heren laten zich niet onbetuigd: Robbert reeg een slinger van bijna drie meter en Dick verzorgde de inwendige mens. De hele dag konden buurtbewoners zelf slingers komen rijgen. De vooraf bestelde bloemenslingers en tulpenemmers werde in de loop van de dag thuisbezorgd.

Ook werd hier en daar spontaan een slinger bezorgd bij mensen die wel een gele verrassing konden gebruiken. Met dank aan de Jeu de Boules vereniging en alle enthousiaste deelnemers en afnemers is dit weer een prachtig voorbeeld van kennismaking en samenwerking in de Stationshof. Overal hangen slingers en de tulpen in de emmers komen al langzaam op. Een vrolijk en fraai gezicht.

Tekst: buurtvereniging Stationshof