Hillegom Montmartre 2022

1 min leestijd

Hillegom – Op zaterdag 16 april wordt voor de 1e keer “Hillegom Montmartre” georganiseerd. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is het plein rondom de “Oude Pomp” en de “Hoftuin” in het centrum van Hillegom, dé plek waar u het werk van 45 kunstenaars kunt bewonderen.

In gezellige kraampjes is een grote diversiteit aan kunstvormen te bewonderen en bij een groot aantal kunstenaars is het zelfs mogelijk om een kunstwerk te maken of een kunstvorm uit te proberen tijdens een mini workshop. En net als in Parijs wordt deze dag opgeluisterd door muzikanten met verschillende muziek genres en instrumenten. En wat is er leuker dan eerst prachtige kunstwerken te bekijken tijdens een eerste rondje langs alle kraampjes en daarna een keuze te maken waar u een workshop gaat volgen. Zo kunt u een leuke kunstzinnige dag afsluiten en met een zelfgemaakt kunstwerk huiswaarts keren.Maar natuurlijk kunt u ook een bijzonder kunstwerk kopen van een van de kunstenaars. Zo heeft u thuis een mooie herinnering aan dit, voor Hillegom, unieke evenement.

Hillegom Montmartre wordt op zaterdag 16 april om 10.00 uur door wethouder Karin Hoekstra geopend. Zij doet dit door een bijzonder kunstwerk te onthullen. Dit kunstwerk is de hele dag bewonderen te midden van alle kunstenaars en zal na 16 april in Hillegom worden tentoongesteld op een voor iedereen toegankelijke plek.

Hillegom Montmartre wordt georganiseerd door het “Kunst in Hillegom team” van vijf vrijwilligers in samenwerking met de gemeente Hillegom en gesponsord door Smederij van de Geijn en Clemens Totaal Printing. De enige factor, die erg belangrijk is voor het slagen van dit evenement, maar waarop we geen enkele invloed hebben, is het weer… Hopelijk zijn ook de weergoden ons op 16 april gunstig gezind.