Grote Rekendag op De Fontein

1 min leestijd

Hillegom – Heel veel architecten en ontwerpers op De Fontein! Alle kinderen van basisschool De Fontein namen op 30 maart deel aan  de 20ste editie van de Grote Rekendag met de titel “Bouwavonturen”

Afgelopen woensdag waren alle leerlingen van De Fontein voor een dag architect. Van dierentuin inrichten bij de jongste kinderen t/m het ontwerpen en inrichten van een tiny house in groep 8. Bouwen doe je niet zo maar! Er kwamen diverse rekenactiviteiten kijken bij het bouwen en ontwerpen: tekenen, inschatten, rubriceren, plannen, samenwerken en rekenen. Denkkracht werd gecombineerd met handvaardigheid. In dit bouwavontuur ontdekten de leerlingen hoe is om een architect, constructeur of bouwer te zijn. Ook op de vraag: “Waar moet nou de wc in mijn kubuswoning?” werd een goede oplossing voor bedacht! 

De Grote Rekendag wordt georganiseerd door uitgeverij Malmberg en Universiteit Twente. Alle basisscholen kunnen hier aan mee doen. De dag staat geheel in het teken van onderzoekend  rekenen en laat zien hoe leuk dat kan zijn!