AED voor WEERESTEIN

1 min leestijd

Hillegom – Speeltuin Weerestein heeft onlangs een AED (Automatische Elektronische Defibrillator) geplaatst. Om deze niet alleen voor de speeltuin maar ook voor de buurtbewoners te nutten hangt deze aan de buitenzijde van het hek. 

Het betreft een volautomatische AED van ZOLL, die zelf metingen doet en visueel instructies geeft. Dit model heeft ook een speciale ‘kindstand’ die met een eenvoudige knop kan worden geselecteerd. Het apparaat is dus op alle taken voorbereid.

In geval van nood moet men naar 112 bellen die de ontgrendelcode van de kast aan geïnstrueerde hulpverleners vrijgeeft, terwijl in de speeltuin onder openingstijden tevens een sleutel beschikbaar is. De plaatsing werd door vrijwilligers uitgevoerd tijdens NLdoet, en werd grotendeels gesponsord door Stichting Ondersteuning Zorg en Welzijn.

Op 9 april krijgen vrijwilligers van de speeltuinen Weerestein en Kindervreugd ook uitleg krijgen tijdens een eveneens door de stichting gesponsorde EHBO cursus. Op  www.Speeltuinweerestein.nl is meer informatie over de AED en de procedures hieromtrent te vinden.