Een Pluim voor jonge mantelzorgers

1 min leestijd

Hillegom – Vanaf heden is het weer mogelijk om een Pluim aan te vragen voor jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk?
Dit zijn kinderen met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zusje, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is. Kinderen die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin. Door de aandacht voor het zieke of gehandicapte gezinslid blijven ze vaak op de achtergrond. En maken ze zich zorgen over hun gezinslid, soms meer dan goed voor hen is. Het zijn gewone kinderen, in een bijzondere thuissituatie.

Om deze kinderen te bedanken en te waarderen, is er in Hillegom en Lisse een Pluim voor jonge mantelzorgers. Dit bedankje is een cadeaubon naar keuze die bij een aantal lokale en regionale winkels, maar ook bij de bioscoop in Lisse, kan besteed.

Aanvragen
De Pluim kan aangevraagd worden voor jonge mantelzorgers van 8 t/m 17 jaar en dat kan tot 1 november van dit jaar. Aanvragen kan via het digitale aanvraagformulier op www.welzijnskompas.nl Bel voor meer informatie naar WelzijnsKompas 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur. Op een later tijdstip informeren we over de uitreiking van de Pluim aan jonge mantelzorgers.

Mantelzorgcompliment
Vanaf heden is het ook weer mogelijk om bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse het mantelzorgcompliment aan te vragen voor volwassenen. Vraag het direct aan zodat het niet vergeten wordt, want 1 november is de strikte einddatum! Via www.welzijnskompas.nl kan het formulier vanaf nu digitaal ingevuld worden. Meer informatie en de voorwaarden zijn ook op de website te vinden. Een papieren versie van het aanvraagformulier invullen kan ook. Dit formulier kan vanaf 1 april opgehaald worden bij WelzijnsKompas in Hillegom (Dienstencentrum Elsbroek) en in Lisse (Medisch Centrum Lisse).