Expositie HillegomRondom: Hillegom in 1150 foto’s

1 min leestijd

Hillegom – Op zaterdag 19 en 26 maart worden meer dan 1.000 foto’s geëxposeerd van het fotoproject #HillegomRondom in het voormalige pand van Schoonderbeek aan de Hoofdstraat in Hillegom. Twintig Hillegomse fotografen hebben in 2021 het hele jaar door elke week een foto gemaakt van hun favoriete plekje in Hillegom, zoals de Veenenburgerlaan, de Heemtuin, het Lokhorsterduin, het Julianapark, de Groeituin en nog veel meer mooie Hillegomse hotspots.

Elke locatie biedt na zo’n grondige beschouwing een prachtig en creatief overzicht van alle seizoenen en de gebeurtenissen die zich daar het jaar rond hebben aangediend in het ochtendgloren of in de maneschijn, in de zon, wind, regen of sneeuw. Tussen 10 en 17 uur zijn enkele fotografen aanwezig om u alles te vertellen over hun foto’s en delen graag hun ervaringen over wat ze hebben meegemaakt tijdens het fotograferen in het jaar van de lockdowns en avondklokken. Deze expositie biedt eenmalig de gelegenheid om álle foto’s afgedrukt bij elkaar te zien, en in een groot formaat.

Boek
Eind maart is het fotoboek verkrijgbaar, van 250 pagina’s in fullcolor, 24,5/24,5 cm, bij de Readshop in Hillegom. Dit mooie fotoboek bevat tevens enkele rake gedichten van dorpsdichter Amanda van Diemen en een historische uiteenzetting door Marca Bultink. Het voorwoord is geschreven door burgemeester Arie van Erk.

De fotoprints zijn o.a. gesponsord door Foto De Geus en de Gemeente Hillegom.
De officiële opening is op 19 maart om 10 uur. Wethouder van Cultuur, Karin Hoekstra, is er dan ook bij om de expositie te openen en te bekijken.


De entree is vrij en u bent van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.