Scouting Tjarda open voor nieuwe leden

1 min leestijd

Hillegom – Kan jij niet stil zitten en houd je van de buiten lucht? Kom dan bij de zeeverkenners van Tjarda Hillegom! Als je aan scouting denkt krijg je waarschijnlijk al gauw een beeld van de jonge woudlopers zoals in de Donald Duck, in het echt valt dit wel mee. Bij Tjarda spenderen we de zaterdagen op het water, in het zomerseizoen zeilen we op de Kaag en in de winter klussen we aan de boten en doen we leuke spellen en andere activiteiten.

De zeeverkenners van Tjarda bestaan uit 2 groepen. De junioren zijn tussen de 10 en 11 jaar oud en zeilen eerst een jaartje met leiding aan boord. Daarna stroom je door naar de verkenners. Die zijn tussen de 11 en 16 jaar oud. Als verkenner zeil je zonder leiding en ben je lekker vrij op het water. Bij scouting horen ook diverse kampen. Zo hebben we elk jaar een zomerkamp. Het zomerkamp duurt normaal een week. Dit jaar duurt het zelfs 10 dagen als vervanging van Nawaka.

Daarnaast zijn er nog kleine weekendkampen door het jaar heen. Bijvoorbeeld de RSW dit staat voor Regionale Scouting Wedstrijden. Je strijdt dan met je groepje tegen andere scoutinggroepen uit de regio. De beste 5 groepjes mogen door naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden). Verder is er tijdens Pasen nog HIT, hebben we elk jaar het zwemuitje, terugvaarweekend en talloze andere activiteiten.

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar oud en klinkt dit als iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar verkenners@tjardahillegom.nl

Tekst: Tijs Kuijkhoven, leiding bij de junioren en zeeverkenners van Tjarda Hillegom