Energiebesparingsactie voor woningen jaren ’50 en ’60

2 min leestijd

Hillegom – Wethouder Karin Hoekstra roept iedereen met een jaren ’50 of ’60 huis op om mee te doen met de energiebesparingsactie van de gemeente: ‘Als u uw huis isoleert en zonnepanelen op uw dak legt, dan scheelt dat aanzienlijk in de energierekening én in het wooncomfort.’ De gemeente heeft samen met het Duurzaam Bouwloket een speciaal stappenplan gemaakt voor het verduurzamen van een jaren ‘50 of ’60 woning. Op maandag 21 februari om 19.30-20.30 uur is er een online informatieavond waar dit wordt uitgelegd. Ook wordt verteld hoe het zit met subsidies en financiering.

Informatieavond en inkoopactie

Daarnaast krijgen bewoners op deze avond informatie over de speciale inkoopactie met gecertificeerde ondernemers. Veel mensen kijken op tegen de verduurzaming van hun huis, omdat het al een hele klus is om uit te zoeken waar te beginnen en welke bedrijven de diensten leveren die ze nodig hebben. Met informatie en een inkoopactie wil Hillegom hen helpen bij deze keuzes. Aanmelden voor de informatieavond kan via de actiepaginawww.duurzaambouwloket.nl/5060-hillegom.

Waarom woningen uit de jaren ’50 en ’60?

Woningen uit de jaren ’50 en ’60 kunnen met een paar eenvoudige maatregelen al snel verbeterd worden en ook met een klein budget kan iemand al aan de slag. Huizen uit die tijd hebben vaak spouwmuren en een kruipruimte. Isoleren van muren en vloeren is daardoor relatief makkelijk. Verder valt er veel winst te halen uit dakisolatie en ook kleine maatregelen zoals tochtstrips of radiatorfolie kunnen al schelen in het energieverbruik.

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket van Hillegom kunnen inwoners terecht voor advies op het gebied van energie besparen en verduurzamen van woningen. Op www.duurzaambouwloket.nl/hillegom is veel informatie te vinden zoals een stappenplan en een subsidiecheck. Het Duurzaam Bouwloket is ook bereikbaar viainfo@duurzaambouwloket.nl of tel.  072 – 743 39 56.

Waarom organiseert gemeente Hillegom deze actie?

In 2050 wil Hillegom alleen nog maar duurzame energie gebruiken. Wethouder Karin Hoekstra: ‘Energie die we niet verbruiken hoeven we ook niet te produceren of op te wekken. Daarom is het belangrijk dat alle huizen goed geïsoleerd worden. Isoleren levert voor uzelf voordelen op, maar ook helpt u om de aarde en onze mooie gemeente Hillegom leefbaar te houden.’