Ook in 2022 coronasteun voor maatschappelijke organisaties

1 min leestijd

Hillegom – Het coronasteunfonds om maatschappelijke non-profit organisaties in Hillegom te behoeden voor financiële problemen, krijgt ook dit jaar een vervolg. Dit heeft het college besloten. De regeling uit 2021 en een aantal aanvullende maatregelen zijn verlengd tot en met december 2022. Mochten de coronamaatregelen die de organisaties beperken in het organiseren van activiteiten eerder eindigen, dan stoppen de regeling en aanvullende maatregelen eerder.

Steun voor kortlopende betalingsverplichtingen

De regeling is bedoeld om maatschappelijke organisaties te helpen om aan hun kortlopende betalingsverplichtingen te voldoen. Zo moet de huur gewoon betaald worden, terwijl ze inkomsten mislopen. 

“De organisaties leveren een belangrijke bijdrage aan onze gemeente”, aldus wethouder Jan van Rijn. “Als we niets doen, kunnen organisaties mogelijk geen activiteiten meer organiseren. Dat willen we voorkomen en dus gaan we verder met het ondersteunen van de organisaties. Ons dorp heeft deze organisaties nu en in de toekomst hard nodig.”

Solidariteit en vertrouwen

De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en er gelden ook voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de website van de gemeente Hillegom www.hillegom.nl.

Meer informatie

Op www.hillegom.nl staat meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden. Zie hiervoor het kopje ‘Coronavirus’. Als organisaties vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Hillegom via gemeente@hillegom.nl of telefoonnummer 14 0252.