Jubileumtetoonstelling BIBkunst bij de Bibliotheek Bollenstreek

2 min leestijd

Hillegom – BIBkunst bestaat 15 jaar en daarmee viert de kunstenaarsvereniging Bollenstreek-In-Beeld, kortweg BIB, in 2022 haar derde lustrum. Bij de Bibliotheek Bollenstreek in Lisse is van 16 januari tot en met 21 maart de kunst van alle leden uit de hele Bollenstreek te zien tijdens de jubileumtentoonstelling.

Kunst laten zien
De afgelopen twee jaar waren voor veel verenigingen lastig en zo ook voor de BIB. De bijna 30 kunstenaar komen uit de hele Bollenstreek. Van Hillegom, Noordwijkerhout tot aan Lisse. Toch zijn de kunstenaars er in geslaagd om ondanks alle beperkingen vormen te vinden om kunst te maken en te laten zien. Tijdens de eerste lockdown maakten zij met elkaar ‘Het Huismussenkwartet’ waarvan er 1000 zijn verkocht en de opbrengst gedoneerd werd aan het Rode Kruis. Ook werd een map kunstkaarten gedrukt die al snel uitverkocht waren. Omdat de expositiemogelijkheden tot nul waren gereduceerd werd een ‘vliegende expositie’ verzonnen waarbij kunst op vliegers werd geschilderd en opgelaten in Hillegom. Het kenmerkt de 27 leden die uit de hele Bollenstreek komen: zij zoeken en vinden inspiratie bij elkaar en zijn, zoals het kunstenaars eigen is, niet voor één gat te vangen.

Op de kaart
De BIB wil kunst op de kaart zetten in de samenleving. Dat klinkt  spectaculair maar ziet er vaak bescheiden uit. Je kunt tijdens je wandelingen plein-air schilders tegenkomen, je kunt in een winkelstraat op een pop-up galerie stuiten, of bij een bezoek aan je huisarts in een wachtkamer vol kunst komen te zitten. En vanaf 16 januari tot en met 21 maart kun je, als je een boek gaat lenen bij de Bibliotheek in Lisse, de kunst van alle leden aan de muren zien bij de jubileumtentoonstelling. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek in Lisse.

Expositieruimte
De BIBkunstenaars zijn altijd op zoek naar expositieruimte. Heb je toevallig de beschikking over een leegstaand pand, een etalage, een grote tuin waar een BIBactie in plaats kan vinden? Laat het weten! Ben je kunstenaar en zou je graag bij de BIB willen komen? Omdat de BIB onderling contact hoog in het vaandel heeft staan is een ledental van 30 het maximum, maar er is nog plek voor drie nieuwe leden. Je kunt contact opnemen via de website: www.bibkunst.nl.

Tekst: Bibliotheek Bollenstreek