EXPOSITIE “DICHTER BIJ KUNST”

1 min leestijd

Hillegom – Van 5 januari tot en met 26 februari 2022 komt u dichter bij kunst als u naar de bibliotheek in Hillegom gaat. Daar is namelijk de expositie “Dichter bij Kunst” te zien, waarbij gedichten van oud dorpsdichters Paul Venderbosch (Hillegom) en Alida van Leeuwen (Lisse) te lezen zijn bij kunstwerken van regionale kunstenaars.

Zo is een vrolijke foto te zien van fotografe Ell Geeh, gecombineerd met het gedicht “Feessie”. Het gedicht “de Lach” is gecombineerd met een schilderij van Kees van Leeuwen waarop een lachende zeemeermin is afgebeeld. Waarschijnlijk kunt u wel ontdekken wie model heeft gestaan voor deze sirene.

Natuurlijk ontbreken ook de voorjaarsbloemen niet. Een “mix-up-art” van Lisette Hogewoning is gecombineerd met het gedicht “Narcis” en het bijzondere werk van Lida van Wickeren was de inspiratie voor het gedicht “Onverbloemd”. Een kleurrijke tulpentekening van Ellen Gozeling is gecombineerd met het gedicht “Tulpen in Keukenhof”. Een gedicht dat gezongen kan worden op de bekende melodie.  

U kunt vast wel raden bij wat voor soort schilderij het gedicht “Door de bomen het bos zien” hangt. De gedichten “nat” van Paul en “regen” van Alida vormen een mooi geheel met het schilderij van Tineke van Amsterdam.

Op één van de expositiemuren is speciale aandacht voor de dichters zelf. Hier vindt u namelijk een collage van gedichten van Paul Venderbosch en een collage van portretschilderijen die Anna van den Berg heeft gemaakt van oud-dorpsdichter Alida van Leeuwen. Deze portretten zijn gecombineerd met gedichten van Alida over haar dorpsdichterschap.

De expositie in bibliotheek Hillegom op de Sportlaan 1 in Hillegom is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Op dit moment is dat van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.

Tekst: bibliotheek Hillegom