Sterke vrouwen steunen elkaar

2 min leestijd

Hillegom – Elke vrijdagochtend komt de Sterke Vrouwengroep samen in Plein28. Georganiseerd door coördinator Armine. Ze komt uit Armenië en is drie jaar geleden als vrijwilliger deze Vrouwengroep gestart. “Ik wil andere vrouwen laten zien dat ze het waard zijn.” Plein28 biedt haar de ruimte om elke week tussen 10.00 en 11.30 vrouwen te ontvangen. “Het is een veilige en vertrouwde plek, wat heel veel voor mij betekent.”

Warm hart
Bij ISD Bollenstreek gaf Armine haar wens aan om andere vrouwen te helpen. Direct werd ze doorverwezen naar Plein28. “We zijn gestart met enkele vrouwen en sommige zijn er nog steeds. Het warme welkom dat ik kreeg bij Plein28 geven wij door aan elkaar. Met een warm hart staan we open voor iedereen.” Ze geeft niet alleen aandacht aan de vrouwen. “Ik kom bij de vrouwen thuis en praat met de vrouwen én mannen over respect. Ik vertel de mannen wie ik ben en waarom ik dit doe. Daardoor steunen de mannen de vrouwen om naar onze groep komen.”

Geef je talent door
Bij Plein28 kan Armine haar levenservaring inzetten om de vrouwen te steunen en samen te brengen. “Als ik zie hoe de vrouwen het doen, ben ik heel trots. Er is een vrouw die al 20 jaar in Nederland woont maar door de zorg voor haar gezin het huis niet uitkwam. Nu spreekt ze Nederlands en maakt ze zelf afspraken met de huisarts en school.” Het gaat Armine om alle vrouwen, ongeacht haar achtergrond of cultuur. “Er zijn veel vrouwen die eenzaam zijn of zichzelf niet waarderen. In de Sterke Vrouwengroep leren we van elkaar, om van onszelf te houden en te ontdekken wie zijn.”

Meedoen
Iedereen in de Sterke Vrouwengroep kan ideeën inbrengen. Ze werken met vier thema’s bewegen, cultuur en creatief, zelfontwikkeling en dialoog. “We praten met elkaar, we dansen, we wandelen of gaan dagjes uit.” Enkele vrouwen gaan net als Armine als vrijwilliger aan de slag bijvoorbeeld bij Tante Trees, tweedehands winkel in Hillegom, of bij Plein28. “Ze doen dus echt mee. Dat is zo mooi. Ze gaan stralen.”

Elke vrijdag van 10.00 tot 11.30 komt de Sterke Vrouwengroep samen in Plein28, Henri Dunantplein 28, Hillegom. Kosten zijn €2,- per keer, dat is inclusief koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

Tekst: Welzijnskompas