Koninklijke onderscheiding voor Ruud Degenhardt

1 min leestijd

Hillegom – Burgemeester Arie van Erik verraste  de Hillegommer Ruud Degenhardt 15 december op het kantoor van Pensioenfonds PGB in Amstelveen met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Degenhardt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Degenhardt (inwoner van Hillegom) is oud-bestuursvoorzitter van Pensioenfonds PGB en kreeg deze uitgereikt tijdens de digitale afscheidsbijeenkomst voor oud-bestuursleden van het PGB.  De heer Degenhardt nam in 2020 afscheidvan het pensioenfonds, na bij elkaar opgeteld bijna 47 jaar in het bestuur te hebben gezeten.

Burgemeester Arie van Erk loofde in zijn speech bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding met name de belangeloze inzet van Ruud Degenhardt, die pas in de tweede helft van zijn bijna 20-jarige bestuursperiode bij Pensioenfonds PGB beroepsbestuurder werd. Onder zijn leiding is het PGB enorm gegroeid en hoort het tot de top 10 van grootste pensioenfondsen in Nederland. Ook kreeg het PGB in 2018 de onderscheiding “beste grote pensioenfonds” onder meer vanwege zijn vernieuwende beleggingsbeleid, dat zorgde voor extra rendement voor de deelnemers.

Daarnaast zette de heer Degenhardt zich jarenlang in voor goed bestuur in de pensioensector via de Pensioenfederatie. “Pensioen is iets waar mensen hun leven lang voor werken. Heel belangrijk dus voor mensen. Het is goed, nee noodzakelijk, dat pensioenfondsen daar zorgvuldig mee omspringen. Dat mensen met kennis én een sociaal gezicht zich hierover ontfermen”, aldus burgemeester Van Erk.