Kerstontbijt en kaarten bij Basisschool Meer en Dorp

1 min leestijd

Hillegom – Ondanks de nieuwe coronamaatregelen is het de ouderraad van basisschool Meer en Dorp toch gelukt om een chique kerstontbijt te organiseren voor de kinderen. 

Vorig jaar kon alles rondom Kerst op het laatste moment helaas geen doorgang vinden, dus dit jaar wilde de school wél voor iets extra’s zorgen. Omdat de ouders geen hulp mochten bieden in de klassen werd er gekozen voor een chique kerstontbijt. Bakkerij Kaptein uit Wassenaar bakte heerlijke verse broodjes en croissantjes. De brownies kwamen van banketbakkerij van Dam uit Hillegom. Gehuld in foute kersttruien werden kerstliedjes gezongen en de leerkrachten vertelden het kerstverhaal. Zo werd de kerstgedachte op een fijne manier uitgedragen in de sfeervol versierde klaslokalen.

Kerstkaarten

Om eenzame mensen in deze periode een hart onder de riem te steken, maakten de kinderen van basisschool Meer en Dorp uit Hillegom prachtige kerstkaarten met een mooie kerstwens. Het karton voor deze kaarten komt van drukkerij de Bink uit Leiden, dit is snijafval en wordt nu niet weggegooid, maar her-gebruikt. De leerkrachten zorgen er voor dat de kerstwensen bij eenzame mensen en zij die hier behoefte aan hebben, terechtkomen.