Overeenkomst getekend voor laatste woningen in Vossepolder

2 min leestijd

Hillegom – Er komen weer nieuwe woningen bij in de wijk Vossepolder. De gemeente Hillegom en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekenden 15 december de koop- en realisatieovereenkomst voor de laatste 47 woningen. De wijk krijgt er met deze laatste fase een divers woningaanbod bij voor verschillende doelgroepen. Dit aanbod bestaat uit appartementen, waterwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Kwalitatief wonen in een groene en waterrijke omgeving staat centraal. 

Wethouder Anne de Jong, gemeente Hillegom: “We hebben ook voor de laatste fase van Vossepolder gekozen voor het planvoorstel van BPD omdat het voorstel uitblonk in kwaliteit en duurzaamheid. In het plan komen veel duurzaamheidsambities uit de omgevingsvisie ‘Heerlijk Hillegom’ terug. Ook sluit de kwalitatief hoogwaardige architectuur aan bij de woningen van de eerdere deelgebieden. Als gemeente zijn we dan ook blij  met deze afronding van de wijk Vossepolder, het vormt een prachtig sluitstuk van een langdurige gebiedsontwikkeling. Bewoners wonen hier straks in het groen en aan het water in een mooie voltooide wijk. We kijken uit naar de realisatie van het plan.”

Bas Kalter, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Dat we na de eerste fase van Vossepolder in 2008 nu ook zijn uitgekozen door de gemeente met ons plan voor de laatste fase, is een kroon op de langdurige samenwerking. Ook hier hebben we weer volop aandacht voor gezond wonen en leven in een duurzame, toekomstbestendige omgeving. De karakteristieke tuindorparchitectuur, kenmerkend voor de Bollenstreek, vormde het uitgangspunt voor ons plan.”

Duurzame ambities

Het plan voor Vossepolder kent veel duurzame elementen. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd, zijn goed geïsoleerd en krijgen zonnepanelen die samen de CO2-uitstoot verlagen. Toepassing van bodemwarmte en -koeling zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Vanuit de woningen is er veel uitzicht op groen en water. Het groen draagt bij aan het tegengaan van hittestress en biedt ook plaats aan een nieuwe speeltuin voor de gehele wijk. Toekomstige bewoners krijgen advies van een hovenier over hoe zij hun eigen tuin kunnen inrichten en tegelijkertijd goed kunnen inspelen op het veranderende klimaat.

Klaar voor de toekomst

Kalter: “Door in ons plan rekening te houden met de energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie en gezond wonen en leven is deze laatste fase van Vossepolder helemaal duurzaam voorbereid op de toekomst. We vergroten de biodiversiteit door ‘natuurinclusief’ te bouwen. Grote raampartijen bieden aan alle kanten zicht op het groen en water. Het plan kent een grote variatie aan typen woningen, waardoor het voorziet in de woonbehoefte van bewoners in Hillegom en omgeving.”