Schminken zorgt voor mooie ontmoetingen

1 min leestijd

Hillegom – Tijdens de jaarlijkse Week van de Ontmoeting, die dit jaar van 30 september tot en met 7 oktober plaatsvond, verzorgde Anne van der Deijl van De Toverkist een schminktraining in Plein28. Zes kleurrijke dames hebben met veel plezier meegedaan aan de training.

Anne van der Deijl is eigenares van De Toverkist en initiatiefneemster van de workshops. Haar schminkworkshops bieden veel meer dan alleen het leren schminken: ‘Mensen zijn van nature sociale wezens, iedereen heeft behoefte aan fijne contacten in zijn of haar leven. Wanneer je voor je gevoel te weinig fijne contacten hebt, dan kan je dit een vervelend gevoel geven. Je kunt je hierdoor alleen voelen. Met het kleurrijke schminkprogramma dat De Toverkist heeft bedacht, hopen wij voor wat meer vrolijkheid en mooie ontmoetingen te zorgen in iemands leven.’

Deelnemers van de workshops vormen samen ‘Schmink Geluk’. Graag gaan zij aan de slag bij lokale events (zonder winstoogmerk) met vrolijk geschminkte gezichtjes. Ze zijn op vrijwillige basis in te zetten bij bijvoorbeeld de bibliotheek, muziekschool, basisscholen, speeltuinen en bij activiteiten in de wijk. Voor info of aanmelden neem contact op met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via 0252 – 757 100, bereikbaar van 09:00 tot 12:30 uur, of mail c.french@welzijnskompas.nl.