Wolkenluchten en vogels bij Lenie Kamstra

1 min leestijd

Hillegom – In het weekend van 27 en 28 november zet Lenie Kamstra de deuren van haar atelier en de galerie open en kun je in 3 binnenruimtes en in de tuin genieten van veel kunst. Te zien is een nieuwe serie Infinite Sky, gloedvolle luchten en er zijn nieuwe Lucky Birds, kleine schilderijtjes met kleurrijke vogels.

Lenie: ‘Na de vorige series onderwaterwerelden en bossen, had ik opeens behoefte aan lucht om me heen! Weidsheid, de betovering van wolken, de veranderende kleuren van de lucht gedurende de dag, misschien wel een gevoel van ‘Kijk omhoog Sammy!’ Dit is een serie met veel lucht, maar ook aarde en bergen. Ik heb acrylinkt, acryl en gels gebruikt. De aarde en bergen zijn van repen linnen, zoals ik eerder de bomenserie maakte. Door het gebruik van de verschillende materialen is er veel textuur en variatie in mat en glanzende oppervlakten, vooral als je er schuin langs kijkt of als het licht erop valt.’

Liedeke Veninga is gast exposant en haar monumentale beelden staan buiten in de tuin. Binnen zijn de kleinere beelden: krullen van verzinkt metaal in de kleuren groen, rood en geel. In de galeriewinkel zijn veel kunstcadeaus, zoals hangers en broches van klei, kleine schilderijtjes, schalen van klei en beelden te koop.

Kom kijken en dompel je onder in een inspirerend universum met geheimzinnige wolkenluchten en kwetterende vogels. Dwaal in de tuin, ontspan en lanterfant en flierefluit. Je bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Zaterdag 27 november van 12.00 – 18.00 uur
Zondag 28 november van 12.00 – 18.00 uur

Atelier en galerie Lenie Kamstra
Satellietbaan 35 Hillegom
www.leniekamstra.nl