Zwemmaatjes bij Waterkanten

1 min leestijd

Hillegom – Sinds vier jaar organiseert Sportcentrum De Waterkanten ‘Zwemmaatjes’. Wegens het succes van Zwemmaatjes is het vanaf 1 november 2021 mogelijk om elke week deel te nemen.

1,2,3 het zwembad in gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. Er kan sprake zijn van gezondheidsklachten, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk, waardoor iemand niet meer denkt te kunnen gaan zwemmen. Angst, dementie, niet aangeboren hersenletsel, overgewicht, geen vervoer, een visuele beperking, geen toereikende financiële middelen. Speciaal voor deze groep wordt Zwemmaatjes iedere maandag van 12:00 uur tot 13:00 uur aangeboden.

Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen in het water kan komen. Er is een ondergrondse parkeergarage. Tevens is er een personenlift aanwezig, maar ook is er een tillift en zijn er speciale rolstoelen en rollators om gebruik van te maken. Kom zwemmen met partner, vriend, buurvrouw of familielid; samen zwemmen met een maatje op eigen tempo in het warme water.

Mocht de zoektocht naar een maatje niet lukken; dan gaan de organisatoren op zoek. Tijdens een kennismakingsgesprek op het droge worden de wensen in kaart gebracht en kunnen we erachter komen of er een goede klik is. Vervolgens worden er afspraken gemaakt over het daadwerkelijk deelnemen aan de activiteit.

Tijd: 12:00 – 13:00 uur (aanvang 11:45 uur)
Data: 1, 8, 15 en 22 november // 6, 13 en 20 december.
Kosten: € 6,15 per duo inclusief een gratis kopje koffie of thee na afloop.
Locatie: Sportcentrum De Waterkanten in Lisse // Sportlaan 21
Inschrijvingen bij buurtsportcoach Dionne Scheepmaker met vermelding van de data.
Bel, app, sms of mail 0645331545 // d.scheepmaker@welzijnskompas.nl