Succesvolle opruimactie zwerfafval

1 min leestijd

Hillegom – Op zaterdag 23 oktober is het nieuwe collectief ‘Hillegom Schoon, dat doen we gewoon!’ met vrijwilligers aan de slag gegaan om het zwerfafval op te ruimen. Wethouder Jan van Rijn overhandigde grijpers en ringen aan de initiatiefneemster Evelyn Kortekaas. “Vanuit de gemeente doen we er via de Meerlanden van alles aan om de straten schoon en opgeruimd te houden. Zwerfafval geeft verrommeling in de wijken en straten. Ik ben heel blij met dit collectief. We sponseren niet alleen in de vorm van spullen om het zwerfvuil op te kunnen ruimen, ik steek zelf ook mijn handen uit de mouwen. Bij dit goede idee sluit ik graag aan” aldus Jan van Rijn.

Om 10 uur is er gestart in de Leidsestraat op de parkeerplaats naast de Shell. Na afloop van de opruimactie (rond 12 uur) kregen alle vrijwilligers een kopje koffie of thee aangeboden bij de Groene Bollenschuur.

Hillegom Schoon ruimt niet alleen het zwerfvuil op maar geeft ook voorlichting op bijvoorbeeld scholen en in de horeca. Daarmee wil ze voorkomen dat er van alles op straat gegooid wordt. Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Dat kan via hillegomschoon@gmail.com of de Facebookpagina: Hillegom Schoon, dat doen we gewoon!

De gemeente Hillegom blijft investeren in Heerlijk Hillegom. In een gemeente zonder zwerfafval is het fijn wonen en willen ondernemers zich graag vestigen. Zo zorgt de gemeente er voor dat  Hillegom Vitaal, Toegankelijk en Toekomstbestendig blijft.