Aftrap voor afvalproject in de Bibliotheek

1 min leestijd

Hillegom – Drummer Rogier de Nijs en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland werken in november samen aan BEAT Plastic Waste, een afvalproject dat plasticvervuiling aan de kaak stelt. Ook jij kunt meedoen aan dit project!

Met BEAT Plastic Waste verzet musicus Rogier de Nijs zich tegen de wegwerpmaatschappij en in het bijzonder plastic afval. De Nijs verbaast zich over het gemak waarmee plastic voor eenmalig gebruik wordt gefabriceerd, verkocht en daarna net zo snel weer op een vuilnisbelt of in de oceaan belandt. Als muzikant laat hij zich door dit gegeven inspireren door van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten te maken. Daarmee maakt hij opzwepende ritmes en hypnotiserende muziekstukken.

Ook jij kunt deelnemen aan dit bijzondere project! Hoe?
1. Zoek een plastic voorwerp waarmee je een geluid kunt maken. Dit kan van alles zijn: een flesje, bekertje, een ijskrabber, wat dan ook.
2. Maak een filmpje van max. 5 seconden terwijl je met jouw voorwerp een geluid maakt.
3. Upload jouw filmpje op: https://beatplasticwaste.com/uploaden-filmpje.

Van alle ingezonden filmpjes wordt een compositie of ‘BEAT’ gemaakt. Het resultaat daarvan kun je op 25 november in de Bibliotheek zien. Over BEAT Plastic Waste Mensen worden met BEAT Plastic Waste uitgenodigd via kunst en muziek om zich te verdiepen in plasticvervuiling. Tijdens BEAT Plastic Waste zijn er workshops drummen op plastic (op 17 en 20 november) en wordt er een collectieve BEAT (videokunstwerk) gemaakt. Op 25 november geeft Rogier de Nijs een concert in de Bibliotheek, onder de noemer ‘Soundtrack of a Plastic Age’. Ook vertelt een wetenschapper hoe Nederland ervoor staat qua plasticvervuiling. Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/duurzaamheid