Leer werken met de digitale overheid

1 min leestijd

Hillegom – In de Bibliotheek Hillegom kun je weer terecht voor de gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap en in kleine groepen hoe je via internet zaken regelt met overheidsinstanties.

Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Ook verwachten ze in toenemende mate van burgers dat zij informatie digitaal aanleveren. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het digitaal regelen van jouw overheidszaken, volg dan de gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. In kleine groepen leer je stap voor stap hoe je je DigiD moet gebruiken en hoe je veilig overheidszaken afhandelt via het internet, zowel met de landelijke overheid als de gemeente Hillegom. Tijdens de cursus werk je op computers van de Bibliotheek. Je krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat je thuis alles nog eens op je gemak kunt lezen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat. Je hoeft geen examen te doen.

Wil je deelnemen aan de cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’, meld je dan aan via mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Of kom langs in de Bibliotheek Hillegom om je aan te melden. Voor deze cursus heb je enige ervaring nodig met het werken op de computer en het internet.