Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt!

1 min leestijd

Hillegom – Het is leuk en belangrijk voor kinderen om te kunnen sporten, dansen of om muziek te kunnen maken. In sommige gezinnen is daar helaas geen geld voor. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat ieder kind kan meedoen. Samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur maken we dit mogelijk. In september is de campagne Kies een club gestart om zoveel mogelijk ouders en kinderen te bereiken.

Onderdeel van de campagne is dat alle inwoners met kinderen tot 18 jaar een brief ontvangen met informatie over het Jeugdfonds Sport en CultuurDaarmee willen we ouders motiveren en activeren om een aanvraag te doen. Wethouder jeugd & sport, Jan van Rijn: ‘In Hillegom helpen we elkaar. Sporten, dansen of muziek maken is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we dat alle kinderen kunnen meedoen. Soms is een steuntje in de rug daarbij nodig. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt.’

Er gelden een aantal voorwaarden
Om gebruik te kunnen maken van het Jeugdfonds zijn er de volgende voorwaarden:
– uw kind is minimaal 4 en maximaal 17 jaar oud,
– uw inkomen in 2021 is als alleenstaande ouder maximaal € 1.333,00 netto per maand (zonder vakantiegeld) of samen met uw partner maximaal € 1.904,00 netto per maand (zonder vakantiegeld)

Vraag nú de vergoeding aan, gewoon doen!
Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doe je via een intermediair. Een intermediair is iemand die professioneel betrokken is bij het gezin. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach.

Meer weten?
Kijk dan op: www.kieseenclub.nl
Of bel naar: 088 – 88 00 888