Hoogste punt IKC Vossepark

1 min leestijd

Hillegom – Vanmorgen werd door wethouder Karin Hoekstra en door twee leerlingen van basisschool Meer en dorp de nieuwe vlag geplaatst op het in aanbouw zijnde gebouw. Dit vanwege het bereiken van het hoogste punt van het IKC Vossepark.

Een uniek moment om even een kijkje te nemen bij, in en zelfs op het gebouw. Voorzien van veiligheidshelmen en -schoenen mochten alle genodigden, een klein gezelschap, buitenom naar het dak van het gebouw. Speciaal voor de gelegenheid was er een steigertrap gebouwd en was er een plek op het dak afgezet.

Alle bouwvakkers verzamelden zich voor dit moment. Directeur Friedeke van der Lei heette iedereen welkom. Daarna memoreerde de wethouder dat bij het vorige ‘fotomoment’, slechts een half jaar geleden, alles nog vlak was. Ditmaal stonden we op het dak. Zij bedankte de bouwers hartelijk voor hun werk.  De wethouder vertelde ook nog dat de bedoeling is het dak vol te leggen met zonnecellen, niet alleen voor de energievoorziening van de school maar ook voor een deel van Hillegom van energie te voorzien.

Daarna plaatste de wethouder met twee leerlingen de nieuwe vlag van IKC Vossepark is een speciale houder.

De genodigden konden van buitenaf al een klein beetje kijken naar de vormen van het gebouw binnen en samen met opzichter Rob mochten de twee leerlingen even in het hart van de school kijken, daar waar de energie uit de grond gaat komen .

Na afloop deden de leerlingen verslag van hun ervaring, zodat alle kinderen van Meer en Dorp naar de volgende stap kunnen meeleven.

Foto’s & tekst: Annette Damman