Suus Altorf 2 keer Nederlands Kampioen onder 18 jaar

1 min leestijd

Suus Altorf sloeg dubbelslag op NK junioren onder de 18 jaar in Amersfoort afgelopen weekend. Door de speaker werd ze al aangekondigd als het multitalent van AV De Spartaan uit Lisse. Deze aankondiging maakte ze meer dan waar.

Op zaterdag stond haar hoofddoel op het programma; de 800 meter. Op een overtuigende wijze liep ze naar de winst in 2.08,40. Hiermee verbrak ze het stokoude record van Stella Jongmans uit 1988.

Op zondag liep Suus als een soort van ‘bonus’ de 2000 meter steeple chase. Hier was de uitdaging voor haar vooral om een snelle tijd neer te zetten. Ze slaagde hier met vlag en wimpel in door te winnen en een tijd neer te zetten van 6.48,21, naast een persoonlijk record kwam ze hiermee op de derde plaats aller tijden voor vrouwen onder de 18 jaar. De Hillegomse Suus sloot met tweee Nederlandse titels een uitstekend seizoen af. Ter ondersteuning van het persbericht is een foto toegevoegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via pr@avdespartaan.nl . AV De Spartaan heeft een website en is te volgen via Facebook , Twitter en Instagram .