Hillegom schoon, dat doen we gewoon!

1 min leestijd

Hillegom – Onlangs is het collectief ‘Hillegom schoon, dat doen we gewoon!’ opgezet door Hillegommer Evelyn Kortekaas. Samen met de gemeente gaat Hillegom schoon zich inzetten om inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen met elkaar te verbinden om bewustwording te creëren waardoor er gezamelijke acties ondernomen kunnen worden om zwerafval op te ruimen én te voorkomen.

Het zwerafval in de omliggende gemeenten wordt door verschillende organisaties al aangepakt, maar Hillegom loopt hierin helaas achter. Iets wat Evelyn niet langer kon aanzien. Op Facebook startte zij een pagina en roept hier bewoners en ondernemers van Hillegom op hun krachten te bundelen. ‘Het opruimen van het zwerfafval is één ding, maar voorlichting en bewustwording is net zó belangrijk! Hillegom schoon gaat zich dus niet alleen op opschoonacties richten, maar ook op voorlichting op scholen en verenigingen en bewustwordingscampagnes opzetten’. Na een goed gesprek met wethouder Jan van Rijn en contactfunctionaris Loes Massaro is de samenwerking een feit!  

World Cleanup Day

Op 18 september is het World Cleanup Day, dit is een wereldwijde opruimactie, waar meer dan 180 landen aan deelnemen. Een mooie dag voor het officiële begin van Hillegom schoon. Om 13:00 uur komen de vrijwilligers samen in de Hoofdstraat ter hoogte van de ‘Oude Pomp’, waarna men in groepjes aan de slag zal gaan om het zwerfafval op te ruimen. Na de actie is er een verfrissend drankje voor de vrijwilligers, aangeboden door Hillegom Marketing

Wilt u zich ook inzetten om Hillegom zwerfafval vrij te krijgen dan kunt u contact opnemen via hillegomschoon@gmail.com. Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden om u aan te melden voor de Hillegom opschoonactie op 18 september. U kunt ook kijken op de Facebookpagina Hillegom schoon, dat doen we gewoon!