Honingproeverij bij Imkerij Weerlanderpolder

1 min leestijd

Hillegom – De vraag naar honing is in de coronatijd enorm toegenomen! Waarschijnlijk vanwege het feit dat honing wordt gezien als een gezond artikel en dat een goede gezondheid de kansen op corona verminderd, nam de vraag naar honing de afgelopen anderhalf jaar enorm toe. Ook imkerij Weerlanerpolder heeft dat gemerkt! Om meer te vertellen over honing, bijen en het gezonde aspect van honing organiseert imker Meinhard van de Reep daarom in Het Honingmagazijn op 11 september een honingproeverij.

Misschien denkt u, honing is toch honing? Waarom is honing van imker dan gezonder, beter en lekkerder dan bijvoorbeeld honing uit de supermarkt? Honing direct van de imker is extra gezond omdat de essentiële eiwitten, enzymen en mineralen die optimaal bewaard blijven. Daar de honing van de imker koud geslingerd (d.w.z. nooit verhit) wordt, blijven al deze goede eigenschappen behouden. 

Soorten honing

Naast de Weerlanerpolder- of Hoftuinhoning bestaan er nog veel meer verschillende soorten honing! Want welke soorten zijn er eigenlijk? Hoe kan een bij verschillende soorten honing maken? En wat zegt een bepaalde bloem over de smaak van honing? Waarom kristalliseren sommige honingsoorten heel snel? Al deze vragen kunt u stellen op de gratis informatiedag, waar u zelf alle verschillende soorten honing kunt proeven! Daarnaast kunt u genieten van pure mede en honingwijn.

Imker Meinhard van de Reep vertelt op 11 september alles over hoe we aan verschillende honingsoorten komen. Zelf heeft hij ruim 50 bijenkasten op 10 verschillende plaatsen in en rondom Hillegom en al die verschillende soorten honing die daarvan afkomen, smaken iedere keer heel verschillend.

Datum en tijden

Dus u bent van harte welkom op zaterdag 11 september tussen 11.00 – 16.00 uur

Adres: Het Honingmagazijn, Satellietbaan 41 B in Hillegom
Reserveren is wenselijk (zeker als u met grotere groepen komt) via: info@hethoningmagazijn.nl
Voor informatie of reserveren: 06 493 857 34